JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201705 Rakennustuotteiden emissiot ja CE-merkintä

Rakennustuotteiden emissiot ja CE-merkintä - Miten valmistajan tulee varautua?

Sidebar Image

 Rakennustuotteiden emissiot ja CE-merkintä - Miten valmistajan tulee varautua?

11.5.2017

Kerroimme 6.4.2017 seminaarissamme "Sisäilma ja rakennustuotteiden uudet emissiovaatimukset", mitä valmistajien on hyvä huomioida, kun emissiot tulevat osaksi CE-merkintää.

CE-merkintä on pakollinen tuotteille, joilla on harmonisoitu tuotestandardi. Harmonisoitu tuotestandardi määrittää mitä ominaisuuksia tuotteesta testataan (ml. emissiot sisäilmaan) sekä kenen ja miten testit tulee suorittaa AVCP-luokitusperiaatteen mukaan.

Tällä hetkellä emissioiden osalta vain testistandardi TS16516/prEN16516 on julkaistu. Tuotestandardit päivittyvät, kun EN16516 julkaistaan sekä suoritustasot ja AVCP-luokat määritetään.

Lataa aineisto

Tutustu tästä tuotepäällikkömme Helena Järnstörmin seminaariaineistoon: Rakennustuotteiden emissiot ja CE-merkintä - Miten valmistajan tulee varautua.

Mukana on tietoa mm. näytteen valmistelusta testaukseen, testauksen kulusta ja tuloksista/vaatimuksista sekä vertailua suomalaisen M1-merkinnän ja CE-merkinnän vaatimusten osalta.​

Katso myös

Tutustu myös seminaarissa liiketoimintapäällikkö Tiina Ala-Outisen esittämään aineistoon: Rakennustuotteiden CE-merkintä - Sisäilma ja uudet emissiovaatimukset.

​Aineisto on hyvä tietopaketti rakennustuotteiden CE-merkinnästä.

 

Uutisen julkaisi 11.5.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.