JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Rakentamisen sertifikaatti takaa laadukkaan rakentamisen

Rakentamisen sertifikaatti takaa laadukkaan rakentamisen

Sidebar Image

Etsitkö tiimiisi rakentamisen ammattilaista, joka ratkoo vaikeimmatkin rakentamisen vaiheet laadusta tinkimättä? Vai haluatko vakuuttaa asiakkaasi yrityksesi ammattitaidosta? Rakentamisen sertifikaatti on juuri sinulle.

Laadukkaita rakennuksia rakennetaan rautaisella ammattitaidolla. Onnistunut rakennushanke varmistetaan jo työmaalla oikeilla tekniikoilla, välineillä ja huolellisella työllä. Taidosta vakuuttaminen vaatii kuitenkin konkreettisia työkaluja, sillä laadukas rakentaminen konkretisoituu käyttäjille vasta vuosien saatossa valmiissa rakennuksessa. 

Rakentamisen sertifikaatti auttaa löytämään todistetusti ammattitaitoiset tekijät sekä viestimään tehdyn työn laadukkuudesta. Sertifikaatit ovatkin rakennusalan ammattilaisten ja asiakkaiden suosituin laaduntae eikä ihme: sertifikaatti on todiste ensiluokkaisesta ammattitaidosta ja motivaatiosta kehittyä ammatillisesti.

Sertifioitu ammattilainen on mukana ammattilaisten ykkösketjussa

Niin rakennushanke kuin työsopimuskin perustuvat luottamukselle. Rakentamisen sertifikaatti on viesti luotettavuudesta ja muun muassa siksi yhä useampi yritys- tai yksityinen asiakas edellyttää sertifikaattia rakennusalan ammattilaisilta.

Rakentamisen sertifikaatti on työntekijän todistus ammattitaidosta sekä hyvän rakennustavan noudattamisesta. Sertifikaatti myönnetään rakennusalan erityisosaamista vaativiin tehtäviin, kuten esimerkiksi märkätilojen vedeneristämiseen tai lämpökuvaukseen.

Rakentamisen sertifikaatilla varustetun ammattilaisen työnjälkeen voi luottaa, sillä työn ensiluokkaisuus on taattu monivaiheisella sertifiointiprosessilla: Sertifikaatin voi saada osallistumalla sertifikaattikoulutukseen sekä suorittamalla hyväksytysti näyttötyön ja kirjallisen kokeen. Näyttötyön arvioivat aina riippumattomat ja puolueettomat näyttötöiden vastaanottajat. Näin sertifikaattia hakevat ammattilaiset asetetaan varmasti samalle viivalle.

Rakentamisen sertifikaatti on merkki sitoutumisesta

Rakentamisen sertifikaatti viestii asiakkaalle ja työnantajalle myös ammattilaisen sitoutuneisuudesta työhönsä: Ammattilainen haluaa kuulua ja profiloitua alansa kärkeen, jonka vuoksi hän on sitoutunut kehittämään taitojaan alan kehityksen mukaisesti. 

Rakentamisen sertifikaattia pidetään voimassa muun muassa vuosittaisilla täydennyskoulutuksilla. Koulutukset täsmentävät osaamista sekä antavat mahdollisuuden päivittää ammattiosaamisen ajan tasalle.

Jokainen hankittu sertifikaatti laajentaa ammattilaisen osaamista. Rakentamisen sertifikaatteja onkin myönnetty yli 17 000 kappaletta. Suosituin Eurofins Expert Servicesin 12:sta sertifikaatista on 20-vuotias märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti, joita on vuonna 2021 voimassa peräti 4 600 kappaletta.

Tieto voimassa olevasta rakentamisen sertifikaatista löytyy sertifikaattihaku.fi-sivustolta, jota asiakkaat hyödyntävät ammattilaisten palkkaamiseen.

Jaana-Maria Juutila,
Henkilösertifioinnin tiimipäällikkö

Haluatko tietää lisää rakentamisen sertifikaateista? Lue lisää täältä!