Analyysipalvelumme >> Ympäristöanalyysit >> Talousvesianalyysit

Talousvesianalyysit

Sidebar Image

Talousvesiasetuksen mukaiset tutkimukset Eurofinsiltä!

Tilaa tarvitsemasi analyysit helposti verkkokaupastamme 

Miksi vesitutkimus on tarpeen?

Juomavesi on hyvä tutkituttaa uuden kaivon käyttöönoton yhteydessä ja tämän jälkeen säännöllisesti muutaman vuoden välein. Myös hyvälaatuiselta vaikuttava juomavesi kannattaa tutkituttaa säännöllisesti. Juomavesitutkimus on tarpeen, jos edessä havaitaan maku tai hajuhaittoja tai altaissa todetaan värjäytymiä tai saostumia. Juomavesi on hyvä tutkituttaa myös silloin, kun perheessä on pieniä lapsia, raskaana olevia tai jos kiinteistöä ollaan myymässä/ostamassa.

Vesinäytteen ottaminen

Näyte otetaan samasta paikasta, josta vesi muutenkin otetaan, kylmävesihanasta tai suoraan kaivosta. Kaivosta otettaessa käytetään samaa astiaa, jolla muutenkin vettä otetaan. Astian pitää olla mahdollisimman puhdas. Hanasta näytettä otettaessa, vettä valutetaan suurella virtauksella kunnes putkistossa seisonut vesi on kokonaan vaihtunut ja veden lämpötila pysyy tasaisena. Tämän jälkeen juoksutetaan vettä varovasti ja täytetään kaikki pakkauksen pullot. Näytepullo täytetään koskematta pullon suuhun tai korkin sisäpuolelle. Pullo suljetaan välittömästi näytteenoton jälkeen. Näytepullo pakataan kylmälaukkuun ja toimitetaan mahdollisimman pian tutkittavaksi. (24h sisällä).

Huomioithan, että nitriitti on hyvin pysymätön yhdiste ja tulisi analysoida mahdollisimman pian näytteenoton jälkeen.

Postitus

Näyte postitetaan näytteenottopäivänä Kokkolan yksikköömme. Lähettämiseen käytetään Express Morning 9 -pakettikorttia, jolloin näyte saapuu analysointiin seuraavana aamuna. Postin kautta lähetettäessä näytepullo kääritään sanomalehteen, siten että se säilyy viileänä mahdollisimman pitkään. Otathan huomioon, että vesinäytteitä voi postittaa vain maanantaista torstaihin välisenä aikana, näytteen säilyvyyden takaamiseksi. Liitä näytteen mukaan oheinen näytelähete, jossa on maininta, mitä analyyseja haluatte näytteestä määrittää.

Radon, happi ja veden syövyttävyys (hiilidioksidi) tutkimukset vaativat erikoispullot, joita saa asiakaspalvelustamme.