JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201611 Linkkivinkki: Eduskunnan kirjaston tietopaketti nollaenergiarakentamisesta

Linkkivinkki: Eduskunnan kirjaston tietopaketti nollaenergiarakentamisesta

Sidebar Image

Eduskunnan kirjaston tietopaketti nollaenergiarakentamisesta

25.11.2016

Eduskunnan kirjastossa on laadittu tietopaketti lakihankkeesta, jonka pyrkimyksenä on Suomen siirtyminen uudisrakentamisessa lähes nollaenergiarakentamiseen EU:n yhteisten tavoitteiden mukaisesti.

Lakihankkeella muutetaan maankäyttö- ja rakennuslakia. Muutos koskee uusilta rakennuksilta vaadittavaa energiatehokkuutta. Uuden lainsäädännön tavoitteena on vähentää rakennusten energian käyttöä ja lisätä uusiutuvan energian osuutta rakennuksen käyttämässä energiassa. Hankkeessa valmistellaan lainsäädäntö ja ohjeet, joilla Suomessa siirrytään uudisrakentamisessa lähes nollaenergiarakentamiseen.

Taustalla on Euroopan parlamentin ja neuvoston rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD), joka edellyttää jäsenmailta useita kansallisia ohjaustoimia rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi.

Lähes nollaenergiarakennus tarkoittaa rakennusta, jolla on erittäin korkea energiatehokkuus ja jonka tarvitsema erittäin vähäinen energia tulee laajalti uusiutuvista lähteistä.

Hallituksen esitys HE 220/2016 ​eduskunnalle laiksi maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta annettiin eduskunnalle 20.10.2016. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2017.

Eduskunnan kirjaston LATI-tietopakettiin on koottu tietoa lainvalmistelun vaiheista, sitä koskevaa uutisointia, kansainvälistä vertailua sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Tietopakettia päivitetään hankkeen edetessä.

Tutustu tietopakettiin nollaenergiarakentaminen https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/aineistot/kotimainen_oikeus/LATI/Sivut/nollaenergiarakentaminen.aspx

 

Uutisen julkaisi 25.11.2016 VTT Expert Services, joka on nyt nimeltään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.