JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201704 Vallox kayttaa tuotesertifikaattia osoittaakseen tuotteiden toiminnan

Vallox käyttää tuotesertifikaattia osoittaakseen tuotteiden toiminnan käytännön olosuhteissa

Sidebar Image

Vallox Oy käyttää tuotesertifikaattia osoittaakseen tuotteiden toiminnan käytännön olosuhteissa

21.4.2017

Vallox Oy suunnittelee ja valmistaa hajautetun ilmanvaihdon tuotteita erikokoisten rakennusten tarpeisiin. Asunnon ilmanvaihtokoneita koskevat VTT-tuotesertifikaatit  uudistuivat vuonna 2016. ”Sertifikaattiin lisättiin ilmanvaihtotuotteita koskeva EU:n laajuinen energiamerkintä ja sitä koskevat vaatimukset, jota pidän hyvänä uudistuksena.” kertoo Valloxin suunnittelupäällikkö Petri Koivunen.

Luotettavaa tietoa yhteistyökumppaneille ja asiakkaille

​Uudistetun MyVallox-tuotesarjan kehitystyö aloitettiin jo 2013 ja kehitystyössä pidettiin koko ajan mielessä uudistuvat määräykset. Suurimmat muutokset tehtiin tuotteiden ohjelmistoihin ja anturointiin. Toiminta kylmissä olosuhteissa vaatii tuotteilta tarpeenmukaista jäätymisenestoa. Erityisesti riittävän tuloilman varmistaminen kylmissä olosuhteissa vaati tuotteisiin uusia ratkaisuja. Nykyisten rakennusten tiiveys vaatii tulo- ja poistoilmavirran hallintaa myös kylmissä olosuhteissa ja sulatusjaksojen aikana. Vallox haluaa pysyä tuotteillaan kehityksen kärjessä.

Vallox on hakenut ilmanvaihtokoneilleen VTT-sertifikaattia, koska he haluavat osoittaa tuotteen toimivuuden sertifiointiperusteiden mukaisesti. ”Tällä tavoin voimme varmistua tuotteidemme toiminnasta kentällä ja voimme myös antaa tuotteestamme luotettavaa tietoa yhteistyökumppaneillemme.”  Petri Koivunen perustelee. ”Mielestäni tuotesertifikaatti on ainoa tapa verrata eri valmistajien tuotteita keskenään.”

Testausyhteistyö VTT:n kanssa on kestänyt jo yli 40 vuotta. ”Pääsääntöisesti tuotteiden tuotekehitysmittaukset tehdään Valloxin omassa laboratoriossa, jossa pyrimme varmistumaan tuotteen toiminnan sertifiointiperusteiden mukaisesti. Valmiin tuotteen sertifikaattimittaukset tehdään aina VTT Expert Servicellä” kertoo Koivunen.

VTT-tuotesertifikaatti on hyvä apu markkinoinnissa

VTT-tuotesertifikaatit ovat luonnollisesti nähtävänä Valloxin kotisivuilla ja markkinoinnissa kerrotaan, että tuotteet ovat VTT Expert Servicen sertifioimia. Valloxin toiveena on, että rakennusvalvonta alkaisi vaatia tuotehyväksyntää ilmanvaihtotuotteille entistä laajemmin.

VTT-sertifikaatti herättää positiivista huomiota myös ulkomailla: ”Olemme myös lähettäneet uudistetun sertifikaatin Tanskan markkinavalvonnalle heidän pyydettyään mittausdokumentteja erään tuotteemme osalta. Markkinavalvonta oli erittäin tyytyväinen saadessaan VTT-sertifikaatin.” kertoo Koivunen.​

Sertifikaatit julkaistaan VTT-todistuksessa

VTT Expert Services Oy:n myöntämät sertifikaatit ja hyv​äksynnät julkaistaan hakukoneessa www.vtt-todistus.fi.
Katso tästä kaikki Valloxin VTT-tuotesertifikaatit​.

Ota yhteyttä

Eurofins Expert Services
Mikko Nyman
Puh. 040 768 4772
MikkoNyman@eurofins.fi

Uutisen julkaisi 21.4.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.