JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201707 Tutkimme Liikennevirastolle aanen heijastumista meluesteista

Tutkimme Liikennevirastolle äänen heijastumista erilaisista meluesteistä

Sidebar Image

Tutkimme Liikennevirastolle äänen heijastumista erilaisista meluesteistä

6.7.2017

Liikennevirasto halusi tuottaa yleiseen käyttöön tietoa meluesteiden akustisista ominaisuuksista. Samalla selvitettiin miten standardin SFS-EN 1793-5 mukaiset heijastavuusmittaukset soveltuvat meluesteiden äänen heijastavuuden mittaamiseen ja mittauksien käytettävyyteen ikääntymisvaikutusten seurannassa.

Tutkimuksessa arvioitiin myös mittaustulosten soveltuvuutta siihen, että Liikennevirasto voisi jatkossa asettaa meluesteiden äänen heijastamiselle laatuvaatimuksia.

Standardin SFS-EN 1793-5 mukaisia äänen heijastavuuden mittauksia tehtiin kolmisenkymmentä erilaisille meluesterakenteille ja niiden variaatioilla.

Tutkimuksissa havaittiin, että uusien standardin SFS-EN 1793-5 mukaisten mittaustulosten vertaaminen vanhoihin laboratoriossa mitattuihin arvoihin ei ole järkevää. Uuden mittausmenetelmän todettiin soveltuvan meluesteiden heijastavuuden/absorption mittauksiin sekä pidemmän aikavälin seurantamittauksiin ja ikääntymisvaikutusten arviointiin.

Mittaustulosten arvioitii​n myös soveltuvan meluesteiden absorption luokitteluun ja eri kohteisiin soveltuvuuden arviointiin.

Lue tutkimuksen tarkemmat tulokset Liikenneviraston julkaisemasta raportista: Ää​nen heijastuminen erilaisista meluesteistä​

VTT Expert Services meluesteiden mittaajana

Teemme akkreditoidusti meluesteiden ääniominaisuuksien testauksia laboratoriossa ja ääneneristävyyden mittauksia kentällä. Lisäksi teemme äänenheijastavuuden mittauksia kenttäolosuhteissa.

Ota yhteyttä

Eurofins Expert Services
Mika Lojander
Puh. 040 546 1920
MikaLojander@eurofins.fi

Uutisen julkaisi 6.7.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.