JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201710 Eurovent-sertifiointi tuo suodatinvalmistajat testaamaan Espooseen

Eurovent-sertifiointi tuo maailman johtavat suodatinvalmistajat testaamaan Espooseen

Sidebar Image

Eurovent-sertifiointi tuo maailman johtavat suodatinvalmistajat testaamaan Espooseen

6.10.2017

Euroventin sertifiointi on hyvä esimerkki ilmastointialan eurooppalaisten toimijoiden omasta halusta testata ja sertifioida tuotteitaan. Eurovent Certified Performance -merkki kertoo sertifioinnista, joka on kansainvälisesti tunnustettu.

Akkreditoitu sertifiointielin Eurovent Certita Certification (ECC) haluaa sertifioinnillaan helpottaa tuotteiden vertailtavuutta ja lisätä luokitusten luotettavuutta. Eurovent-sertifikaatteja on myönnetty jo yli 20 vuoden ajan.

Euroventin (ECC) hyväksymänä testauslaboratoriona VTT Expert Services on yksi maailman merkittävimmistä ilmanvaihdon ilmansuodattimien testauslaboratorioista. Asiakkainamme ovat niin Suomessa kuin kansainvälisestikin johtavat ilmanvaihdon suodatinvalmistajat. Kymmenen viime vuoden aikana olemme testanneet noin 150 suodatinta vuosittain.

Testauslaboratoriomme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Eurovent-sertifiointia varten testaamme ilmansuodattimet uuden SFS-EN ISO 16890:2016 ja väistyvän SFS-EN 779:2012 standardin mukaan. Käytännössä mittaamme ilmansuodattimien painehäviön ja karkeasuodattimien punnituserotusasteen sekä hienosuodattimien kykyä erottaa ilmasta erikokoisia hiukkasia. ISO standardi luokittelee ilmansuodattimet "hienoimmasta" luokasta alkaen ryhmiin ISO ePM1, ISO ePM2,5, ISO ePM10 ja ISO Coarse.

Ilmansuodattimien lisäksi testaamme Eurovent-sertifiointia varten asuntoilmanvaihtokoneita ja ilmakanavistoja. Nämä tuoteryhmät kuuluvat uudempiin​ Euroventin sertifiointiohjelmiin.

Mikä on Eurovent?

Eurovent on eurooppalainen ilmanvaihtoalan yhdistys. Jäsenenä on yli 1000 valmistajaa 30 maasta Euroopasta, Lähi-Idästä ja Afrikasta.

Eurovent Certita Certification on pääosin Eurovent yhdistyksen omistama itsenäinen COFRACin akkreditoima sertifiointielin. Sen sertifiointiohjelmissa on yli 40 tuoteryhmää.​ COFRAC on Ranskan kansallinen akkreditointielin.

Lisätietoa Euroventistä https://eurovent.eu/ ja Eurovent Certita Certificationista http://www.eurovent-certification.com/en/

Ota yhteyttä

Eurofins Expert Services
Mikko Nyman
Puh. 040 768 4772
MikkoNyman@eurofins.fi

 

 

Uutisen julkaisi 6.10.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.