Asiantuntijapalvelut >> Elektroniikan asiantuntijapalvelut >> Häiriösuojaus

Häiriösuojauspalvelut (sähkömagneettiset häiriöasiat, EMC)

Sidebar Image

Teemme mittauksia, selvityksiä ja neuvontaa erilaisissa häiriösuojaukseen liittyvissä asioissa.

Häiriösuojattujen tilojen (Faradayn häkkien) suojausvaimennusmittaukset

Autamme löytämään mahdolliset virheet suojauksessa ja annamme tarvittaessa neuvoja suojauksen parantamiseksi.

Läpivientikomponenttien ja laitteiden EMP-testaus

Läpivientisuodattimien ja ylijännitesuoja-komponenttien virtapulssitestausta ydinräjähdyksen EMP:n aiheuttamaa virta-/jännitepulssia vastaavilla testipulsseilla. Elektroniikkalaitteiden EMP-siedon testaamista (liuskajohto-)EMP-simulaattorissa todellista vastaavilla rasitustasoilla.

RF-vaimennusmittaukset ja häiriötasomittaukset rakennuksessa

Mittaamme rakennusten vaimennusta radiotaajuuksilla ja annamme asiantuntija-apua vaimennuksen lisäämiseksi, kun tavoitteena on hyödyntää rakennuksen vaimennusta häiriösuojaustarkoituksessa tai vaimennuksen vähentämiseksi (esim. matkaviestinyhteyksien vuoksi).

Rakennusten sisällä voidaan mitata häiriökentänvoimakkuuksia "hiljaisen" paikan löytämiseksi esim. häiriöherkille mittalaitteille. Meillä on kokemusta häiriökentänvoimakkuuksien mittaamisesta sähköverkon taajuudelta (50 Hz) mikroaaltotaajuuksille asti. Olemme tehneet myös esimerkiksi anturikaapelien häiriötasojen mittauksia.

Suojamateriaalien vaimennusmittaukset

Erilaisten levy- ja kalvomateriaalien aiheuttamaa radiotaajuista vaimennusta voidaan mitata esim. koaksiaalisilla mittauskytkennöillä.​