Sertifiointi ja tuotehyväksyntä >> Räjähdysvaarallisten tilojen tuotteet >> Ex-sähkölaitteiden CE-merkintä ja ATEX

Ex-sähkölaitteiden CE-merkintä ja ATEX

Sidebar Image

Eurofins Expert Services Oy on FINAS:n akkreditoima räjähdyssuojattujen sähkölaitteiden tarkastuslaitos ja ATEX-direktiivin mukainen ilmoitettu laitos. ​

Palvelumme kattavat kaikki ATEX-direktiivin sähkölaitteita koskevat vaatimuksenmukaisuuden arviointimenettelyt. Lisäksi toimimme laiteluokan 2 ja M2 ei-sähköisten laitteiden teknisten asiakirjojen arkistoijana.

Myönnämme ATEX-direktiivin 2014/34/EU mukaisena ilmoitettuna laitoksena sähkölaitteille ja mekaanisille laitteille EU-tyyppitarkastustodistuksia sekä annamme valmistajan laatujärjestelmälle ATEX-hyväksynnän.

Nämä yhdessä oikeuttavat valmistajan laatimaan vaatimuksenmukaisuusvakuutuksen ja kiinnittämään tuotteeseensa CE-merkin. Lisäksi meillä on oikeus vastaanottaa ja säilyttää laiteluokan 2 muiden kuin sähkölaitteiden teknisiä asiakirjoja.

​Vaatimuksenmukaisuuden asiakirjat

Valmistajan on toimitettava laitteen mukana käyttäjälle seuraavat asiakirjat EU-vaatimuksenmukaisuusvakuutus tai vaatimuksenmukaisuustodistus (komponentit) Asennus-, käyttö- ja kunnossapito-ohjeet.

Ilmoitettu laitos myöntää sovellettavasta arviointimenettelystä riippuen seuraavia asiakirjoja

  • EU-tyyppitarkastustodistus
  • Laadunvarmistusilmoitus
  • Tyypinmukaisuusilmoitus
  • Vaatimustenmukaisuustodistus

​Mikä ATEX?​

​ATEX nimitystä käytetään Euroopan Unionin direktiivistä 2014/34/EU, joka koskee kaikkia 20.4.2016 jälkeen markkinoille tulleita koneita ja laitteita, jotka on tarkoitettu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa.