Testaus ja tarkastus >> Rakenteiden testaus >> Laajarunkoisten hallien rakenteiden tarkastus

Laajarunkoisten hallien rakenteiden tarkastus

Sidebar Image

Saat meiltä lain edellyttämän tarkastuksen laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta. Tarkastuksen lopputuloksena saat arviointitodistuksen ja selkeät suositukset keskeisten rakenteiden seuranta-, hoito-, huolto- ja kunnossapitotoimenpiteiksi aikatauluineen.

Laki velvoittaa tarkastamaan hallit

Laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen tu​rvallisuuden arvioinnista​ tuli voimaan 1.4.2015. Kaikki lain piirissä olevat hallit pitää olla tarkastettu huhtikuun alkuun 2019 mennessä.

Laki koskee teräs-, puu tai teräsbetonirunkoisia halleja kun

  • hallissa on laajarunkoinen osa, jonka kerrosala on vähintään 1000 neliömetriä ja
  • rakennuksen kattokannattajat ovat tehdasvalmisteiset ja niiden jänneväli on vähintään 18 metriä tai
  • rakennuksen kattokannattajat on valmistettu paikalla ja niiden jänneväli on vähintään 15 metriä.

Käytännössä laki koskee esimerkiksi maneeseja, jäähalleja, uimahalleja, palloiluhalleja, messuhalleja, eläinsuojia sekä teollisuus- ja varastohalleja.

Näin tarkastus etenee

Tarkastuksessa arvioidaan, onko rakennuksen kantavuuden kannalta keskeisissä rakenteissa sellaisia vikoja tai puutteita, jotka voivat johtaa rakennuksen tai sen osan sortumiseen.

  1. Asiantuntijamme tutustuvat rakennuksen dokumentteihin mm. rakennesuunnitelmiin ja -laskelmiin. Dokumenttien pohjalta suunnitellaan tarkastuskäynti.
  2. Hallin rakenteet tarkastetaan paikan päällä. Tarkastus kohteessa tehdään keskimäärin 1-2 työpäivän aikana.
  3. Asiantuntijamme laatii tarkastuksesta lain vaatiman arviointitodistuksen. Jos kantavissa rakenteissa todetaan virheitä tai puutteita, annamme suositukset parannustoimenpiteistä ja niiden kiireellisyydestä.
  4. Lisäksi tarkastukseen kuuluvat käyttö- ja huolto-ohjetta varten selkeät suositukset keskeisten rakenteiden seuranta-, hoito-, huolto- ja kunnossapitotoimenpiteiksi aikatauluineen.​