JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Eurofins Expert Services auttaa Teräspyörä-Steelwheel Oy:ta luvitusprosesseissa

Eurofins Expert Services auttaa Teräspyörä-Steelwheel Oy:ta luvitusprosesseissa

Sidebar Image

Eurofins Expert Services tarkastaa Teräspyörä-Steelwheelin rautatiekalustoa nimettynä laitoksena. Teollisuuden projektimaailmassa tarkastuslaitoksen asiantuntemus, joustavuus ja nopeus ovat valttia.

 

Teräspyörä-Steelwheel Oy on Kouvolassa toimiva rautatiealan erikoisosaaja. Yritys valmistaa rautateille uutta kalustoa ja tekee rautatiekaluston peruskorjauksia sekä muutostöitä. Keväällä 2020 kansallisten vaatimusten mukaiset tarkastus- ja arviointityöt siirtyivät pois luvan myöntävältä viranomaiselta. Muutoksen myötä Teräspyörä-Steelwheel tarvitsi uuden tarkastuslaitoksen.

Eurofins Expert Services Oy on jo pitkään toiminut akkreditoituna ilmoitettuna laitoksena (NoBo), mikä mahdollisti viranomaisen tekemän nimetyn laitoksen nimityksen. Eurofins Expert Services toimii myös akkreditoituna ISA-arviointilaitoksena YTM-asetuksen sekä EN-standardien vaatimusten mukaisuuden arvioinnin osalta.

Teräspyörä-Steelwheel otti yhteyttä Eurofins Expert Servicesiin hyvien, aikaisempien kokemusten perusteella ja nyt Eurofins Expert Services on toiminut sen nimettynä laitoksena jo useammassa luvitusprosessissa:

– Tehtävämme nimettynä laitoksena on arvioida uutta kiskokalustoa ja siihen tehtyjä muutoksia tai uudistuksia kansallisia vaatimuksia vasten. Tarkastuksen jälkeen Teräspyörä voi hakea markkinoillesaattamislupaa Traficomilta, kertoo Eurofins Expert Servicesin System safety -liiketoimintayksikön kehittämispäällikkö Mika Riihimaa.

Teräspyörän tarkastuksia Eurofins Expert Services tekee Comatec Mobility Oy:n kanssa. Teräspyörän ja Eurofins Expert Servicesin yhteistyö on käynnistynyt erilaisten ratatyökoneiden muutostöiden ja robottiveturin peruskorjauksen kautta:

– Olemme toteuttaneet jo useita toimeksiantoja, vaikka yhteistyöjärjestely on vielä nuori. Keväällä aloitetuissa tarkastuksissa on arvioitu kaluston vaatimustenmukaisuus suunnitteludokumenttien ja järjestelmien asianmukaisen toiminnan testaamisen avulla, kertoo tarkastuksista vastaava Comatec Mobilityn asiantuntija Jorma Nordfors.

Asiantuntevaa teknisen turvallisuuden ja luotettavuuden varmistusta

Yhteistyötä määrittelevät Teräspyörä-Steelwheelin yksilölliset asiakkaat, yksilölliset tarkastettavat koneet ja alituinen kiire. Joustavuus, asiantuntemus ja nopeus ovat valttia teollisuuden tarkastuslaitokselle:

–  Meillä aikataulut tuppaavat olemaan aina kiireisen puoleisia, koska asiakkaamme tekevät joko ratatöitä tai sitten he urakoivat teollisuudessa. Eurofins on taipunut hyvin meidän ja asiakkaidemme aikatauluihin, kertoo Teräspyörä-Steelwheelin laatupäällikkö Eero Heinonen.

Tarkastuslaitos osaa tarkistaa oikeat asiat, että kalusto voidaan saattaa markkinoille turvallisesti ja luotettavasti.  Heinosen mukaan Eurofins Expert Servicesin tapauksessa oikeat kysymykset kertovat asiantuntemuksesta: 

– Eurofins Expert Servicesin vahvuus onkin ehdottomasti heidän asiantuntemuksensa: he tuntevat meidän maailmamme ja asiamme, vaikka työskentelemme rautatiemittakaavassakin marginaalikaluston parissa. Yhteistyöstä jää turha selittely pois, kun ymmärrämme toisiamme.

Niin Teräspyörä-Steelwheelillä kuin Eurofins Expert Servicesillä annetaan arvoa kumppanuuden avoimelle vuorovaikutukselle. Selkeä ja avoin vuorovaikutus tekee kumppanuudesta entistä reagointikykyisemmän:

– Eurofins Expert Servicesin kanssa yhteistyötä tukee hyvä vuorovaikutus. Se on sellaista tervettä yhteistyötä. Meillä onkin monia uusia yhteisiä projekteja alkamassa. Ollaan oltu tyytyväisiä ja mielellään jatkamme hyväksi havaittua yhteistyötä, Heinonen iloitsee.

– Yhteistyö Teräspyörä-Steelwheelin kanssa on erittäin helppoa, joustavaa ja avointa. Heillä on asiantuntevaa porukkaa ja he tietävät, kuinka asiat toimivat. Yhteistyöstä on tullut jo näin lyhyessä ajassa rutinoitunutta ja vakiintunutta, mikä helpottaa paljon tekemistä, toteaa Riihimaa.


Kansallisten vaatimusten mukaiset tarkastus- ja arviointityöt – mistä on kyse?

Kun uutta kalustoa ollaan lanseeraamassa tai kun vanhalle kalustolle on tehty tietty määrä muutoksia, pitää sille hakea markkinoillesaattamislupaa. Tapauksesta riippuen kalustolle pitää tehdä joko…

  • ilmoitetun laitoksen (NoBo) tekemä EU-vaatimustenmukaisuuden tarkastus ja nimetyn laitoksen (DeBo) tekemä kansallisten vaatimustenmukaisuuden tarkastus tai
  • ainoastaan kansallisten vaatimustenmukaisuuden tarkastus.

Näiden lisäksi voidaan edellyttää myös riippumatonta turvallisuuden arviointia eli ISA-arviointia YTM-asetuksen mukaisen riskienhallinnan osalta, mikäli kyseessä on merkittävä muutos rautatiejärjestelmän turvallisuuden kannalta. Me Eurofins Expert Servicesilla pystymme tarjoamaan kattavasti myös muita rautatiekaluston hyväksyntöihin liittyviä vaadittuja testaus- ja tarkastuspalveluita.

Lue lisää

Lue lisää palvelutarjonnastamme


Lisätietoja

Mika Riihimaa
Puh. 040 555 3630
MikaRiihimaa@eurofins.fi

 

Etsitkö yrityksesi tuotteiden markkinoille saattamisen avuksi tarkastuslaitosta, joka todella tuntee asiansa? Lue lisää palveluistamme täältä ja ota yhteyttä, niin suunnittelemme teille tarpeitanne vastaavan tarkastuksen!