JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Suomi >> Uutiset >> Jyväskylän uudet laboratoriotilat takaavat entistä sujuvamman palvelun asiakkaillemme

Jyväskylän uudet laboratoriotilat takaavat entistä sujuvamman palvelun asiakkaillemme

Sidebar Image

Jyväskylän laboratorio – Eurofins Environment and Testing, analyytikko pitää kädessään koeputkea

Jyväskylän Palokkaan on valmistumassa 1 600 m2 laboratoriotiloja. Täysin uudistetut ja nykyaikaiset laboratoriotilat tulevat olemaan kaikkien Jyväskylässä sijaitsevien toimintojemme keskus.

Jyväskylässä sijaitsevan Eurofinsin laboratorion historia yltää 80-luvun alkupuolelle. Aikoinaan polttoainelaboratorio toimi osana VTT:n ja osin Vapon tutkimusosaston laboratoriota, kunnes siirtyi monien vaiheiden kautta osaksi Eurofinsin laajaa laboratorioverkostoa. Vastaavasti Eurofinsin Jyväskylän vesi- ja ympäristölaboratorion juuret juontavat kaupungin laboratorioon sekä Jyväskylän yliopiston ympäristöntutkimuskeskuksen, Ambiotican, aikoihin.

Nyt on tullut jälleen uudistumisen aika – uudet tilat käyttöön helmikuussa 2022

Vuodenvaihteen jälkeen laboratorio ja näytteenottopalvelut ovat muuttamassa täysin uudistettuihin, nykyaikaisiin tiloihin osoitteeseen Heinämäentie 2.

– Siirtymävaihe ei aiheuta katkoksia palveluihin. Muuttotyöt on suunniteltu vaiheittain siten, että asiakkaita palvellaan normaaliin tapaan nopeasti ja luotettavasti, yksikönpäällikkö Janne Nalkki vakuuttaa.

– Tilamuutos näkyy asiakkaille analyysitulosten valmistumisen tehostumisena sujuvamman logistiikan ja näytteiden sulavamman kulun ansiosta. Kuriirit voivat esimerkiksi tuoda uuteen logistiikkaosastoon näytteet 24/7. Lisäksi näytteenottopalvelumme laajenevat Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella kattaen myös viranomaisten velvoittamat näytteenotot, Nalkki kertoo.

Palvelemme koko Suomea Järvi-Suomen keskeltä

Teollisuutta ja energiantuotantoa palveleva polttoainelaboratoriomme on kansainvälisissä vertailumittauksissa sijoittunut laboratorioiden kärkijoukkoon. Se on myös Suomessa ainoana kaupallisena laboratoriona antamassa asiantuntemusta alan standardien kehittämiseen.

– Analytiikkamme korkea taso varmistetaan systemaattisella laadunvalvonnalla standardien mukaisesti, mihin kuuluvat mm. kansainväliset vertailumittaukset muiden laboratorioiden kanssa.

Jyväskylän polttoainelaboratorion palvelut

Eurofinsin polttoainelaborion kautta on saatavilla kaikki energiantuotannon tarvitsemat analyysipalvelut.

Suomen laajimman analytiikkavalikoiman ansiosta laboratorio tarjoaa analyysit mitä erilaisimmille polttoaineille ja tuhkille. Vaativammatkin analyysit esimerkiksi takuuajoihin, erilaisiin käyttöönottovaiheisiin ja muihin vaativiin tutkimustarpeisiin onnistuvat.

Saat aina akkreditoitua palvelua paikallisesti ja nopeasti

Vesi- ja ympäristölaboratoriomme asiakaskunta ulottuu yksityishenkilöistä laajoihin teollisuuskombinaatteihin. Analyysit liittyvät esimerkiksi teollisuuden ympäristötarkkailuihin ja viranomaisvalvontaan. Lisäksi analysoimme teollisuuden prosessinäytteitä sekä tuotteiden laatua. Jyväskylässä paikallisesti tehtävä analytiikka mahdollistaa luotettavat tulokset myös huonosti säilyville näytteille, kuten esimerkiksi uima-allas- ja talousvesille.

Jyväskylän laboratorio, Eurofins Environment and Testing, vesinäyte

Paikallinen näytteenotto yhdistettynä paikalliseen laboratoriotuotantoon takaa luotettavat tulokset.

Käytössäsi koko konsernin yli 900 laboratorion testaus- ja analyysivalikoima

Paikallisen analytiikan lisäksi kauttamme on helposti saatavilla koko Eurofins Scientific -konsernin yli 900 laboratorion testaus- ja analyysivalikoima. Kun haluat saada selville esimerkiksi polttoaineen lämpöarvot, päästökertoimen, sen sopimuksenmukaisuuden tai tiedon siitä, soveltuuko uusi materiaali polttoaineeksi, käänny polttoainelaboratorion asiantuntijoiden puoleen.

– Opastamme mielellämme tarpeisiin sopivimpien menetelmien valitsemisessa. Järjestämme asiakkaillemme myös auditointeja, joissa toimintaamme pääsee tutustumaan lähemmin, Nalkki kertoo.

Eurofins Environment Testing Finland Oy:n Jyväskylän laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T039, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025:2017.

Suomessa eurofinsiläisiä on yli 600 ja maailmanlaajuisesti yli 55 000.

Kuinka voimme auttaa?
Ota yhteyttä!