JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Suomi >> Uutiset >> Ramboll Analytics -liiketoiminta osaksi Eurofinsia!

Ramboll Analytics -liiketoiminta osaksi Eurofinsia

Sidebar Image

RAMBOLL LUOPUU ANALYTICS-LIIKETOIMINNASTAAN SUOMESSA JA VIROSSA

Lehdistötiedote 3.4.2017
Ramboll myy ympäristöalan laboratorio- ja mittauspalveluita tuottavan Ramboll Analytics -liiketoimintansa Suomessa ja Virossa Eurofins Scientificille. Yrityskauppa on osa Ramboll-konsernin strategiaa keskittyä vahvistamaan ydinliiketoimintaa ympäristö- ja terveyssektorilla.

- Analyticsin laboratoriopalveluilla on Suomessa vahva jalansija, mutta palvelu eroaa Rambollin muusta ympäristö- ja terveysliiketoiminnasta. Kehittyäkseen se vaatii myös erilaista strategiaa ja investointeja. Uskomme, että Analyticsin palveluilla on parhaat mahdollisuudet kehittyä osana organisaatiota, jonka ytimessä on testausliiketoiminta, sanoo ympäristö- ja terveystoimialan Pohjoismaiden aluejohtaja Lone A. Clowes.

- Yritysosto on osoitus Ramboll Groupin luottamuksesta siihen, että meillä on kyvykkyys kehittää laboratoriopalveluja pitkäjänteisesti. Se kuvastaa myös sitoutumistamme vahvistaa Eurofinsin johtavaa asemaa riippumattomana kaupallisena testauspalvelujen tuottajana Suomessa, sanoo Eurofinsin toimitusjohtaja Gilles Martin.

Ramboll Analytics työllistää 109 henkilöä Suomessa ja Virossa. Heistä suurin osa, 76 henkilöä, työskentelee Lahdessa. Kaikki Ramboll Analyticsin työntekijät siirtyvät yrityskaupan myötä uuden omistajan palvelukseen.

Eurofins Scientific on maailman johtava bioanalyysipalveluiden tarjoaja, jonka liikevaihto vuonna 2016 oli 2,54 mrd €. Konsernin laboratorioverkostoon kuuluu yli 310 laboratoriota 39:ssä eri maassa työllistäen yli 27 000 henkilöä. Eurofinsin toimiala kattaa bioanalytiikan laboratorio- ja asiantuntijapalvelut elintarvike-, maatalous- ja ympäristösektorilla. Yhtiön toiminta perustuu asiakaslähtöisyyteen, analyysipalveluiden luotettavuuteen ja laatuun, henkilöstön korkeaan ammattitaitoon sekä analyysipalvelukonseptin jatkuvaan kehittämiseen.

Ota yhteyttä
Kari Onniselkä, toimitusjohtaja, Ramboll Finland Oy, puh. 040 5950 505
Lasse Mäkelä, toimitusjohtaja, Eurofins Scientific Finland Oy, puh. 040 591 5550