Agro >> Analyysit >> Märehtijöiden rehuanalyysit

Märehtijöiden rehuanalyysit

Sidebar Image

Rehunäyte

Rehunäytteet tulee ottaa kotoisista rehuista vuosittain tasapainoista ruokinnan suunnittelua varten. Eurofins Viljavuuspalvelulla on laaja valikoima erilaisia rehuanalyyseja valikoimassaan. Analyysit tehdään joko perinteisin ns. märkäkemiallisin menetelmin tai lähi-infrapuna-analytiikkaa hyödyntäen NIR-analyyseilla. Rehuanalyysillä selvitetään aina rehun ravinnepitoisuudet ja rehuarvot halutuille eläinryhmille (nauta, hevonen). Kemiallisella rehuanalyysillä voidaan tutkia kaikenlaiset rehut, kuten ape- ja liemirehuja, rypsiä, perunaa sekä viljaseokset, jotka sisältävät valkuaiskasveja. Analysoimme myös harvinaisempia rehuja mm. lemmikkieläimille. Ravintosisällön lisäksi on tärkeää tietää rehun sisältämät kivennäis- ja hivenaineet. Valikoimassamme on erilaisia paketteja yksittäismäärityksistä aina laajoihin paketteihin. Edellisten lisäksi valikoimaamme kuuluvat mm.  hometoksiini-, aminohappo-, ja vitamiinimääritykset sekä rehujen mikrobiologinen laatu (kokonaisbakteerit, hiivat ja homeet). 

Rehusaate, muut kuin NIR-analyysit

NIR-rehuanalysointi

Kotoiset rehut, heinä, säilörehu, säilöheinä ja rehuvilja (myös seokset) soveltuvat hyvin tutkittavaksi NIR-analytiikalla. Tilaussaatteella tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkat taustatiedot rehulle sekä eläinlaji rehuarvojen laskentaa varten. Analyysitulokset toimitetaan asiakkaalle tulospöytäkirjalla, jossa on huomioitu eläinryhmän mukainen rehuarvolaskenta. Ilmoita aina sähköpostiosoitteesi näytesaatteella, niin saat tulokset mahdollisimman nopeasti!

Laajaan säilörehupakettiin kuuluu Pötsipuntari -tulkinta, joka antaa tarkempaa tietoa rehun vaikutuksista pötsissä sekä vinkkejä rehuntekoon ja ruokinnan korjauksiin, kts. esimerkkiraportti. Eläinten terveydelle tärkeät kivennäis- ja hivenmääritykset kannattaa aina tilata samalla, kun näytteestä tehdään NIR-rehuanalyysi.

Tutustu Pötsipuntariin videomme avulla!

Rehusaate NIR-analyysit

Lisätietoja analyysipaketeista: Säilörehupaketti, Laaja säilörehupaketti, Heinäpaketti, Lisähivenpaketti, Seleeni, Rehuvilja-analyysi, Mykotoksiinit

Mietityttääkö mikä analyysi sopii millekin rehutyypille? Tarkista näistä taulukoista

Mietityttääkö mitä mikäkin analyysipaketti sisältää? Tarkista näistä taulukoista

 rel=