JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 202103 Säännöllisesti kalibroitu mittalaite on tarkempi kuin uusi

Säännöllisesti kalibroitu mittalaite on tarkempi kuin uusi

Sidebar Image

Valtaosa laitteista kalibroidaan valmistajan toimesta ennen asiakkaalle toimittamista, joissain tapauksissa laite tarkastetaan vielä uudelleen lopullisessa sijoituspaikassaan ennen käyttöönottoa, silti rohkenen väittää että säännöllisesti kalibroitua hyvinkin vanhaa laitetta voidaan pitää tarkempana kuin täysin uutta laitetta. Säännöllisesti kalibroidun vanhemman laitteen etuna täysin uuteen laitteeseen nimittäin on, että sen tarkkuuden säilyvyydestä ja käyttäytymisestä on tietoa pidemmältä ajalta. Tarkastustulosten pohjalta voi olla hyvinkin tarkkaa tietoa, millaisella aikavälillä laite tarvitsee esimerkiksi säätöä pysyäkseen vaaditulla tarkkuusalueella.

Tämä kaikki toki edellyttää että laitteen näyttämä on tarkastettu säännöllisesti jäljitettävään ja laadukkaaseen referenssiin verraten sekä tarvittaessa säädetty asiantuntijan toimesta. Kullekin laitteelle sopivan kalibrointijakson määrittely on laitteen omistajan vastuulla, toisaalta se on myös omistajan vapaus. Säännöllinen laitteiden kalibrointi, oikein optimoidulla aikataululla, luo asiakkaalle kustannusäästöjä monella tapaa. Mittaustulokset ovat luotettavasti riittävän tarkkoja sekä omistamalla hyvän tuntuman vanhankin laitteen tarkkuuteen ja suorituskykyyn pidentää laitteen käyttöikää.

Toki mittaus- ja testauslaitteet kehittyvät teknologian kehityksen ja asiakastarpeiden mukana ja tuovat kehittyneidempien ominaisuuksien kautta mahdollisesti lisäarvoa käyttäjille verrattuna vanhempiin laitteisiin. Hankkiessa uuden laitteen kannattaa sen säännöllinen kalibrointi aloittaa heti ja varmistaa näin sen käyttöiän maksimointi ainakin tarkkuuden näkökulmasta.

Eurofins Expert Services Oy tarjoaa luotettavan ja joustavan kalibrointipalvelun. Teemme kalibroinnit asiakkaidemma toimitiloissa FINAS:n akkreditoimana kenttäkalibrointilaboratoriona K024 1.01 voimaa, kovuutta, iskusitkeyttä ja massaa mittaavien testilaitteidenne sekä vaakojen osalta. Kalibrointipätevyysalueemme sisältää myös laitteiden lisävarusteet.

Kattavan palvelutarjontamme ansiosta kalibroimme tuotannon, tuotekehityksen sekä esim. laatuosastonne laitteen samalla käynnillä ja minimoimme näin asiakkaillemme aiheutuvia kustannuksia. Laaja ja laadukas referenssikalustomme yhdistettynä ammattitaitoiseen henkilökuntaamme takaa tarkimman mahdollisen tarkastuksen kullekin käytössä olevalle laitteellenne. Me annamme myös suosituksia sekä ohjeistamme mielellämme asiakkaitamme määrittämään kullekin laitteelle kustannustehokkaimman kalibrointijakson, laitteen tarkkuuden säilyvyyden, mittaustarkkuusvaatimusten ja muiden asiakkaan toiminnan kannalta merkitsevien tekijöiden kautta.

Varaa laitteidesi kalibrointi hyvissä ajoin ennen edellisen kalibrointijakson umpeutumista yhteyshenkilöiltämme. Vastaamme mielellämme myös kalibrointipalveluamme koskeviin kysymyksiin.

 

Marko Laurikainen
MarkoLaurikainen@eurofins.fi
Asiakkuuspäällikö, Industrial Testing & Consulting