Palvelut >> Testaus ja tarkastus >> Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden palotestaus

Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden palotestaus

Sidebar Image

​​

Palvelumme kattavat rakennusmateriaalien ja rakennustuotteiden palo-ominaisuuksien mittaukset. Määritämme rakennusmateriaalien ja rakennustuotteiden paloluokan käytössämme olevilla standardien mukaisilla testauslaitteistoilla.

​Olemme käytettävissä tuotekehityksen aikana. Autamme myös valmiin tuotteen paloluokitukseen tähtäävien koejärjestelyjen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Rakennusmateriaalien palokäyttäytyminen

Testauslaitteistollamme voidaan

  • Määrittää tuotteen palo-ominaisuudet
  • Arvioida tuotteen paloturvallisuutta
  • Luokitella tuote eurooppalaisen paloluokitusjärjestelmän mukaisesti

Mittaamme kokeissa tuotteen palamattomuusominaisuuksia, lämpöarvon, palonlevittämisominaisuuksia ja savunmuodostusta, syttyvyyttä sekä liekehtivien pisaroiden/osien muodostumista ja taipumusta kytevään paloon.

Rakennusmateriaalien paloluokitus

Rakennusmateriaalien paloluokitus tehdään luokitusstandardin SFS-EN 13501-1+A1 mukaan. Katteiden ja kattojen luokitus tehdään luokitusstandardin EN 13501-5 +A1 mukaan. Luokituksissa käytettävät testausmenetelmät ja luokitusperusteet on esitetty luokitusstandardeissa.

Palvelumme rakennusmateriaalien testauksissa ja paloluokituksissa

Laitteistomme ovat luokituksessa käytettävien menetelmien mukaisia. Tarjoamme apua myös koejärjestelyjen suunnittelussa.

Rakennustuotteiden CE-merkintä

Lue lisää rakennustuotteiden sertifiointi- ja tuotehyväksyntäpalveluistamme

Paloturvallisuusvaatimukset

Rakennustarvikkeiden paloturvallisuusvaatimukset Suomessa löytyvät Ympäristöministeriön asetuksesta rakennusten paloturvallisuudesta.