JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Eurofins Expert Services ja ABB Oy: Vauriotutkimus kehitti synergisen kumppanuuden (2)

Eurofins Expert Services ja ABB Oy: Vauriotutkimus kehitti synergisen kumppanuuden

Sidebar Image

Eurofins Expert Servicesin vauriotutkimus on osa ABB Oy:n tuotekehityksen tukipalveluiden verkkoa. Tuotekehitys- ja luotettavuustutkimusten vauriotutkimusten lisäksi ABB on kehittänyt kanssamme omaa laboratorioinfrastruktuuriaan. Syvä luottamus yhdistettynä vastavuoroiseen tiedon jakamiseen rikastuttaa yhteistyökumppanuutta vuosi toisensa perään.


Eurofins Expert Servicesin vauriotutkimus sekä ABB Oy ovat tehneet yhteistyötä jo yli vuosikymmenen ajan. Yhteistyö alkoi tuotekehitys- ja luotettavuustutkimusten vauriotutkimuksista, joilla selvitettiin erilaisten vaurioiden syy-seuraussuhteita sekä muodostettiin korjaus- ja toimintamalliehdotuksia ABB:n päätöksenteon tueksi. Ajan saatossa yhteistyö on laajentunut:

– Yhteistyömme on jatkunut jo kauan. Alussa yhteistyömme keskiössä oli vikamekanismien identifiointi, kun meillä ei ollut omaa kykyä materiaalianalyyseihin, näytteenvalmistukseen ja sen sellaiseen. Tämä sai kaveriksi erilaiset tilaamamme verifiointitestit, kuten tärinätestauksen ja ympäristötestauksen. Näitä kaikkia palveluita hyödynnämme edelleen aktiivisesti, kertoo ABB:n luotettavuusinsinööri Mika Kiviniemi.

Eurofins Expert Servicen ja ABB:n yhteistyö on kehittynyt ABB:n kehittymisen myötä:

– Viimeisen viiden vuoden aikana olemme tehneet paljon töitä juurisyyanalyysin parissa sekä kehittäneet vahvasti myös omaa laboratorio-osaamistamme. Näiden myötä myös tarpeemme uusille testeille ja palveluille on kasvanut, Kiviniemi sanoo.

– Laboratorioinfrastruktuurin kehityksen myötä olemme menneet enemmän kohti pienempiä yksityiskohtia. Olemme pyrkineet saamaan enemmän tietoa itse mekanismeista ja ymmärtämään paremmin fysiikkaa niiden takana, täydentää luotettavuusinsinööri Jonny Ingman.

Fysiikan lakien lisäksi myös kemian tuntemus on ollut ABB:lle tervetullutta. Eurofinsin osaaminen yhdistettynä ABB:n vahvaan elektroniseen tietotaitoon tuo yhteistyölle synergiaetua:

– Työstämämme asiat syntyvät monesti sähkökemiallisista reaktioista, joten saamme molemmilta puolilta tietoa ja taitoa mukaan, Ingman sanoo.

 

Syvää luottamusta puolueettomalla maaperällä


Vuorovaikutteisuus on yksi yhteistyön kulmakivistä. Vuorovaikutteisuudesta sekä jaetuista kokemuksista on myös kehittynyt syvä luottamus:

– Tässä hyöty on molemminpuoleista. Arvostamme palvelevaa ja puolueetonta yhteistyötä. Eurofins Expert Servicen kanssa saamme toimia syvässä luottamussuhteessa, jossa haetaan meille oikeasti arvokkaita asioita. Sitä todella arvostamme, painottaa Kiviniemi.

Myös Eurofins Expert Services arvostaa luottamuksen ilmapiiriä:

– Luottamus on molemminpuoleista. ABB:n kanssa yhteistyö sujuu todella hyvin ja yhteydenpito on tiivistä. Usein ABB:lta otetaan yhteyttä suoraan asiantuntijoihin, kertoo Eurofins Expert Servicesin asiakkuuspäällikkö Marko Laurikainen.

Yhteistyön vahvuudeksi osapuolet nimeävät myös sen ketteryyden:

– Tällainen ketterä toiminta on meille tärkeää ja Eurofins Expert Servicesin kanssa sekin säilyy innovatiivisena. Meidän palveluihimme ei aina löydä valmiita standardeja tai laitteita, vaan niitä joudutaan myös kehittämään. Eurofinsilla on ison konsernin tuki takanaan ja kaiken lisäksi heillä on hyviä tyyppejä töissä, jotka osaavat tarttua asioihin, Kiviniemi kertoo.

ABB:lle yhteistyö Eurofins Expert Servicen kanssa tarkoittaa puolueetonta tietoa, taitoa ja monipuolisia palveluita. ABB:n asiakkaille kokonaisuus tiivistyy yhteen sanaan: laatu.

– Yhteistyön ansiosta palvelemme koko ajan paremmin ja paremmin asiakkaitamme. Laatu on yksi tärkeimpiä arvolupauksiamme asiakkaidemme suuntaan, joten meillä tulee olla työkaluja tehdä ja kehittää toimintaamme. Tähän kaikkeen tarvitaan hyvää yhteistyökanavaa komponentti-, tutkimus- ja testaamispuolelta, Kiviniemi päättää.

#vauriotutkimus #tuotekehitys #vaurioanalyysi #testaus