JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Eurofins Expert Services ja Jospak Oy: Elintarvikepakkausten tuotetestauspalvelut nopean kasvun tukena

Eurofins Expert Services ja Jospak Oy: Elintarvikepakkausten tuotetestauspalvelut nopean kasvun tukena

Sidebar Image

Jospak Oy panostaa kehittämänsä elintarvikepakkauksen materiaalien eroteltavuuteen sekä kierrätettävyyteen. Eurofins Expert Services on kulkenut Jospakin rinnalla tuotteen kaupallistamisesta saakka varmistamassa kasvavan liiketoiminnan kestävyyttä. Yhteistyöllä on löydetty tuotteelle sopivimmat materiaalit sekä varmistettu pakkauksen materiaalirungon turvallisuus aina uuden yhteistyökumppanin astuessa kuvaan. 

Jospak Oy perustettiin vuonna 2014 tavoitteena löytää optimaalinen ratkaisu kartongin ja muovin yhdistämiseen elintarvikepakkauksessa ja korvata muovirasioita. Nyt yritys valmistaa vuokapakkauksia, jotka on valmistettu neitseellisestä taivekartongista ja aaltopahvista sekä PE-saumautuvasta muovikalvosta.

Pitkälle viety tuotekehitys, kotimainen sertifioitu tuotanto sekä muovin käytön minimoiminen kuuluvat forssalaisyrityksen menestyksen avaintekijöihin. Vuonna 2021 yritys työllistää jo yli 20 henkeä – kasvuvauhti on ollut kova perustamisesta lähtien:

– Tuotteemme päästiin kaupallistamaan vain neljässä vuodessa ja tänä päivänä meillä on asiakkaita niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Liki 90%:ia tuotannostamme suuntautuu vientiin ja tahtotilamme on jatkaa kasvua entisestään, kertoo Jospak Oy:n kehitys- ja laatupäällikkö Katja Viitala.

Miten hurjaan kasvuaaltoon on päästy? Viitala peräänkuuluttaa tuotekehityksen huolellisuutta sekä asiantuntevuutta, johon myös yhteistyö Eurofins Expert Servicesin kanssa tiivistyy:

– Aloitimme Eurofinsin kanssa yhteistyön vuonna 2017, kun pakkauksemme materiaalirunko piti testata kaupallistamisen kynnyksellä. Nykyisin olemme tämän lisäksi keskittyneet laajentamaan materiaalivaihtoehtoja ja alihankintaverkostoa. Esimerkiksi kaikissa painotaloissamme ei ole samat painovärisarjat käytössä, ja siksi joudumme testaamaan tuotteitamme jatkuvasti.

Jospakin tuotteiden kaikki materiaalit ovat hyväksyttyjä elintarvikekontaktiin. Laatua seurataan muun muassa Eurofins Expert Servicesin migraatiotesteillä ja aistinvaraisilla arvioinneilla.

 

Kumppanuudesta puolueettomia tuloksia ja ratkaisukeskeisiä vaihtoehtoja

 

Liiketoiminnan varma kasvu uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja innovoivalla alalla edellyttää runsaasti tietoa:

– Pakkausmateriaalien tulisi minimoida ympäristövaikutukset ja tuotteen hiilijalanjälki, mutta maksimoida kuitenkin tuotteen pitkä elinkaari. Tuotteen kierrättämisen on oltava tarpeeksi helppoa kuluttajalle eli materiaalien tulisi olla helposti eroteltavissa. Näissä kaikissa tavoitteissa Jospak on onnistunut hyvin, kehuu Eurofins Expert Servicesin Key Account Manager Antti Lempiäinen.

Kokenut, luotettava ja puolueeton tuotekehityksen kumppani tukee kasvua kertomalla myös ne asiat, jotka eivät aina ole omaan mieleen:

– Itse näen asian sillä tavalla, että tutkimustulokset ovat tutkimustuloksia – ne eivät ole aina sellaisia kuin toivoisi, mutta siinä se tosi asiantuntemus astuu kuvaan – ja tätä juuri Eurofins edustaa meille. Keskustelemme, miten kutakin asiaa pitäisi tutkia ja mitä pitäisi tutkia seuraavaksi. Tuoteturvallisuudesta emme tingi missään kohtaa. Eurofinsilta saamme luotettavia vastauksia ja se on meille tärkeää, Viitala toteaa.

Viitalan mielestä asiantuntijuus ja selkeä viestintä ovat Eurofinsin vahvuuksia:

– Eurofinsin asiantuntijat kertovat meille aina selkeästi, kuinka meidän kannattaisi jatkaa eteenpäin. On hienoa saada käsitellä kapean toimialamme asioita näin ymmärrettävästi ja vielä suomen kielellä, Viitala sanoo.

 

Yhteistyö tarjoaa uuden oppimisen kokemuksia konkarillekin

 

Yhteistyö Jospakin ja Eurofins Expert Servicesin välillä on sujunut jouhevasti ja yhteisymmärryksessä. Molemmat osapuolet arvostavat yhteistyön mutkattomuutta:

– Jospak on ja on ollut meille tärkeä yhteistyökumppani. Yhteiset vuodet ovat tuottaneet yhteistyöhön lisäarvoa, kun tiedon määrä on kasvanut ja luottamus vankistunut. On ollut ilo osallistua Jospakin moderniin tuotekehitysprosessiin, toteaa Eurofins Expert Servicesin asiantuntija Riitta-Maija Osmonen.

Jospakille yhteistyö Eurofinsin kanssa näyttäytyy luottamusta herättävänä:

– Eurofins on luotettava, asiantunteva ja tarkka kumppani. Voimme ylpeydellä kertoa teettävämme testimme heillä. Testit paitsi tehdään tarkasti, ne myös raportoidaan huolellisesti. On tärkeää, että asioista puhutaan oikeilla nimillä, sillä aihe on välillä haastava, Viitala sanoo.

Viitala suosittelee Eurofins Expert Servicesin pakkauspalveluita niin nuorille kuin kokeneemmille elintarvikealan toimijoille: 

– Vaikka olen työskennellyt pitkään alalla, opin Eurofins Expert Servicesilta usein aivan uusia asioita. Jos konkaritkin saa näin paljon tältä yhteistyöltä, niin miksei aloittelijakin, Viitala hymyilee.

#tuotepakkaus #elintarvikkeet #tuotetestaus

 

Eurofins Expert Services tarjoaa pakkaus- ja tuoteturvallisuuden riippumattomia asiantuntijapalveluita testauksesta konsultaatioon lähellä ja matalalla kynnyksellä. Lue lisää palvelustamme ja ota yhteyttä!