JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Eurofins Expert Services ja Kewatec AluBoat Ab Oy: Aktiivista ja kehittyvää yhteistyötä yli vuosikymmenten

Eurofins Expert Services ja Kewatec AluBoat Ab Oy: Aktiivista ja kehittyvää yhteistyötä yli vuosikymmenten

Sidebar Image

Venevalmistuksen ulapalla reittiä on hyvä olla valaisemassa luotettava testauksen kumppani, joka tuntee veneitä koskevan sääntömaailman. Kewatec AluBoat Ab Oy ja Eurofins Expert Services Oy ovat tehneet tiivistä ja kehittyvää yhteistyötä jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

Kewatec AluBoat Ab Oy suunnittelee ja valmistaa laadukkaita, asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä alumiiniveneitä kotimaahan ja ulkomaille. Yrityksen tuotepalettiin kuuluvat työveneet vaativaan käyttöön, erityisesti öljyntorjunta-alukset, luotsiveneet, partioveneet ja alle 24 metriset matkustaja-alukset. Kewatec AluBoat Oy valmistaa tilauksesta myös laadukkaita alumiinisia huviveneitä. 

Kewatec perustettiin vuonna 1998. Nuori yritys kaipasi luotettavaa ja joustavaa tuotetestauksen kumppania, jonka kanssa kulkea tuotekehitysprosessien läpi. Silloinen VTT:n venetekniikkatiimi, joka nykyisin toimii Eurofins Expert Services Oy:ssä, vastasi tarpeeseen asiantuntemuksellaan ja mukautumiskyvyllään.

 

Kustannustehokkuutta ennakoivalla tuotetarkastuksella

Kewatecin ensimmäisistä veneistä lähtien Eurofins on toiminut yrityksen kumppanina ammatti- ja huviveneiden hyväksyntäprosesseissa. Hedelmällinen ja vuorovaikutteinen yhteistyö muodostuu ennakoivista arviointilaskelmista, tarkastuksista ja testeistä vallitsevien sääntöjen puitteissa. 

– Esimerkiksi ammattiveneitä valmistettaessa Eurofins toimii ikään kuin välikätenämme prosessin eri vaiheissa: se käy läpi jo suunnitteluvaiheessa piirrustuksia ja laskelmia, tekee tarkistuksia rakennusvaiheessa ja on usein mukana myös kallistuskokeissa, lopputarkastuksissa sekä koeajoissa, Kewatecin suunnittelupäällikkö Lars Olaussen kertoo.

Prosessin läpileikkaavalla ennakoivalla yhteistyöllä varmistetaan kustannustehokkaasti veneen turvallisuus, tekninen laatu ja vaatimusten täyttyminen. Eurofinsin Mikko Isomeri pitää tällaista testauksen kumppanuutta kannattavana toimintamallina: 

– Ennakoiva tarkastustoimintamalli edellyttää aktiivisuutta myös valmistajalta dokumentoinnin ja yhteydenpidon suhteen, mutta se on ehdottomasti järkevin tapa, jolla päästään laadullisesti kiitettävään ja kustannustehokkaimpaan lopputulokseen kaikkien osapuolten, myös ammattiveneen tilaajan kannalta. Vaatimukset täyttäviä ratkaisuvaihtoehtoja voidaan vertailla jo projektin alkumetreillä ja suunnittelijoilla on pelikentän reunat osoitettu tarkastustoimien ollessa ajantasaiset. Kewatec AluBoats Oy:n aktiivisuus toimeksiannoissa on kehittänyt meidänkin toimintamallejamme, joten kiitoksella voi yhteistyötämme sanoa hedelmälliseksi!

Venetarkastusten ja -testausten lisäksi Kewatec hyödyntää Eurofinsin muita asiantuntijapalveluita. Olaussenin mukaan konsultointipalvelut ja asiantuntijalausunnot ovat erityisen tärkeitä kansainvälisille markkinoille tähdätessä:

– Esimerkiksi ulkomaan matkustaja-alusten hyväksyntäprosessit vaativat usein juuri vakavuus- ja kallistustietoja. Näiden lisäksi teetämme heillä myös tarvittaessa muun muassa vaurioanalyysejä.

 

Hyvä yhteistyö on tiivistä, mutta jättää tilaa sen kehittymiselle

Luottamus Eurofinsin ammattilaisiin on pitänyt yhteistyön aktiivisena yli kahden vuosikymmenen ajan. Sekä Olaussen että Isomeri arvostavat pitkän yhteistyön mukanaan tuomia etuja. Tiiviillä yhteydenpidolla toimeksiantojen laatu pysyy korkeana ja työ sujuu puolin ja toisin:

– Olemme tekemisissä Eurofinsin tarkastajien kanssa päivittäin. Kanssakäyminen on hyvin luontevaa ja yhteistyö hyvää. Tunnemme toisemme jo niin hyvin, että tiedämme kumpikin, mitä toinen tarvitsee ja miten tarpeet saavutetaan, Olaussen toteaa.

Onnistunut yhteistyö on enemmän kuin osiensa summa. Sen mukanaan tuomat hyödyt vapauttavat resursseja toiminnan kehittämiselle.

– Suosittelen Eurofinsin palveluita muille huvi- tai ammattiveneiden valmistajille. Meillä Kewatecilla ei yksinkertaisesti ole syytä vaihtaa muuhun, joten ihan varmasti jatkamme yhteistyötä positiivisella ja luottavaisella mielellä, Olaussen sanoo.



  • Kewatec AluBoat Ab Oy on suomalainen venevalmistaja, joka valmistaa ammatti- ja huviveneitä kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.
  • Eurofins Expert Services Oy tarkastaa ja testaa Kewatecin veneitä valmistusprosessin eri vaiheissa.
  • Eurofinsin konsultointipalveluilla ja asiantuntijalausunnoilla Kewatec saa apua erityisesti kansainvälisille markkinoille siirtymiseen
  • Kewatecin ja Eurofinsin aktiivinen yhteistyö alkoi jo vuonna 1998.

 

#kewatec #eurofinsexpertservices #eurofins #veneet #tuotetestaus #tuotetarkastus