JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Eurofins Expert Services & Owens Corning Paroc: Monipuolista ja luottamukseen perustuvaa yhteistyötä jo vuosien ajan

Eurofins Expert Services & Owens Corning Paroc: Monipuolista ja luottamukseen perustuvaa yhteistyötä jo vuosien ajan

Sidebar Image

Eurofins Expert Services ja Owens Corning Paroc ovat pitkään tehneet yhteistyötä testauksen, sertifioinnin ja hyväksynnän parissa. Eurofinsin Rakentaminen -liiketoimintayksikön asiantuntijat ovat mukana varmistamassa, että Parocin punavalkoraidallisista pakkauksistaan tunnetut tuotteet ovat turvallisia, täyttävät alan vaatimukset ja ovat ominaisuuksiltaan juuri sellaisia, joita Paroc on asiakkailleen luvannutkin. Pitkä ja luottamuksellinen suhde on mahdollistanut yhteistyömallien jatkuvan kehittymisen puolin ja toisin. 

Paroc on energiatehokkaiden, paloturvallisten ja innovatiivisten kivivillaeristeratkaisujen valmistaja. PAROC-tuotenimen tuotteita myydään uudis- ja korjausrakentamisen, talotekniikan, laiva- ja offshore-teollisuuden ja muun rakentamisen tarpeisiin Pohjoismaiden lisäksi Baltian maissa, Puolassa, Saksassa ja Venäjällä. Vuonna 2018 Parocista tuli osa kansainvälistä Owens Corningia, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi eristeitä, kattomateriaaleja ja lasikuituyhdistelmämateriaaleja. 

Parocin tuotteita valmistetaan Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa, Puolassa ja Venäjällä. 


Testaamisella kilpailuetua ja turvallisuutta

Eurofinsin ja Parocin jatkuvaan yhteistyöhön kuuluu vuosittaiset sertifioinnit, testaukset, auditiointi, uusien tuotteiden testaaminen sekä myös tuotekehitystestaus. 

Tällä hetkellä isoin yhteistyöprojekti liittyy Puolassa sijaitsevan uuden tuotelinjaston testaamiseen ja siihen, että linjalta tulevat tuotteet varmasti täyttävät kaikki alan vaatimukset. 


Tuotteiden testaaminen on Parocille ensiarvoisen tärkeää:
 “Lähtökohtana testaamisessa Parocilla on tietenkin se, että valmistamme sitä mitä sanomme. Saamme kilpailuetua, kun tuotteilla on juuri ne ominaisuudet todistetusti, mitä olemme suunnitelleet. Testaamisella varmistamme myös sen, että asiakkaamme voivat luottaa sekä meihin yrityksenä, että tuotteidemme turvallisuuteen”, Paroc Owens Corningin Product Compliance Manager Riikka Suovanen kiteyttää. 

 

Pitkä kumppanuussuhde perustuu luottamukseen

Parocin ja Eurofinsin yhteistyö on sujunut todella hyvin. Riikka Suovanen kertoo, että yhteistyö on vuosien varrella myös helpottunut, kun yhteisiä tekemisen malleja on pystytty kehittämään ja suhteessa on jatkuvuutta.

“Pitkän suhteen etu on, että meidän ei aina tarvitse aloittaa alusta. Puolan uuden linjan kanssa meidän on esimerkiksi ollut helppo aloittaa työt, kun Eurofinsin asiantuntijat tietävät jo millaisia tuotteita ja teknologiaa meillä on, ja osaavat tämän vuoksi jo heti alkuun kysyä tarkkoja kysymyksiä tuotteisiin liittyen.”

EES:n ja Parocin asiantuntijoiden välinen yhteistyö on myös tuonut luottamuksesta ja kokemuksesta kumpuavia etuja työn tekemiseen. “Onhan yhteistyötä helpottanut keskinäinen luottamus. Me tiedämme, että hommat hoituvat ja he tietävät miten me toimitaan ja toisinpäin. On hienoa huomata, että kehittymistä tapahtuu puolin ja toisin”, Riikka naurahtaa. 

 

Joustava ja ripeä globaali kumppani

Riikka Suovanen arvostaa Eurofins Expert Servicen joustavuutta ja kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin. Riikka kertoo, että korona-epidemian sulkiessa maiden rajat, Eurofins kehitti nopeasti uusia innovatiivisia ratkaisuja työn jatkamiseksi ilman matkustamista maasta toiseen. Parocin Puolan linjalla on esimerkiksi tehty etäauditointia sekä etänäytteenottoa. 

“Pitkä yhteistyö on mahdollistanut myös sen, että alkutarkastuksen on voinut hoitaa joustavasti myöhemmin, koska EES tuntee meidän teknologian ja tehtaat jo niin hyvin entuudestaan.” 

Eurofinsin omien prosessien ja läpimenoaikojen kehittäminen on myös näkynyt Parocille pitävinä aikatauluina. 

“Puolan uudessa linja-projektissa tehtiin hyvä aikataulusuunnitelma, jossa käytiin huolella läpi aikataulut. Eurofins on kyllä todella hyvin pysynyt alkuperäisessä suunnitelmassa. Tottakai yllätyksiä aina tulee matkan varrella, kuten esimerkiksi tämä korona, jota kukaan ei osannut ajatella“, Riikka Suovanen kiittelee. 

Parocin ja Eurofinsin pitkään jatkuneeseen kumppanuuteen tulee jatkossa varmasti myös lisää ulottuvuuksia nyt kun molemmat osapuolet ovat osa isompaa globaalia kokonaisuutta. 

“Eurofins on myös suuri globaali toimija, jonka laaja tarjonta vastaa Owens Corningin kansainvälistä konsernimallia. Arvelisin, että meidän ei esimerkiksi tarvitse matkustaa niin paljon, koska voimme hyödyntää myös Eurofinsin paikallista palvelua.”

#tuotekehitys #testaus #paroc #sertifiointi