JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Finnfoam luottaa Eurofins Expert Servicesin asiantuntijuuteen innovatiivisessa tuotekehityksessä

Finnfoam luottaa Eurofins Expert Servicesin asiantuntijuuteen innovatiivisessa tuotekehityksessä

Sidebar Image

Eurofins Expert Servicesin ja lämmöneristeitä valmistavan Finnfoamin kumppanuudella on pitkä ja menestyksekäs historia, joka ulottuu 1980-luvulle asti. Kotimaisena yrityksenä Finnfoam luottaa edelleen Eurofins Expert Servicesiin erikoisasiantuntijuutta vaativassa testauksessa ja sellaisten tuotteiden kehityksessä, joille ei ole vielä laadittu tuotestandardeja. 

Finnfoamin ja Eurofins Expert Servicesin, silloisen VTT:n, yhteistyö alkoi 1980-luvulla yksittäisten tuotteiden testauksella ja sertifioinnilla. Sittemmin Finnfoam on kasvanut pienestä suomalaisesta perheyrityksestä merkittäväksi pohjoismaiseksi toimijaksi.

Finnfoamin ja Eurofins Expert Servicesin yhteistyö on kehittynyt Finnfoamin kasvun rinnalla. Kokonaisten seinä- ja lattiarakenteiden testaamisen lisäksi Eurofins on ollut Finnfoamin kumppanina erikoisasiantuntijuutta vaativissa testauksissa:

– Eurofinsilla on paljon kokemusta erilaisista haastavista testauksista, kuten esimerkiksi pitkäaikaisista puristuslujuustestauksista. Heille on kertynyt paljon sellaista asiantuntijuutta, jota muilla testauslaitoksilla ei ole, kertoo Finnfoamin Salon tehtaan tekninen johtaja Toni Fagerström.

Finnfoamin tuotevalikoima on laajentunut ja kehittynyt vuosien varrella. Uusien tuotteiden ensimmäinen testaus sertifiointia varten tehdään lähes poikkeuksetta yhteistyössä Eurofins Expert Servicesin kanssa. Vuoden 2020 talvella testaukseen tuli muun muassa  Finnfoamin uusi lattiarakenne FF-FLOOR. 

Testauksella varmistetaan, että tuote on rakennusmääräysten mukainen. FF-FLOORin kohdalla testeillä on haettu myös vertailudataa markkinoiden perinteisiin, vakiintuneisiin ratkaisuihin. Innovatiivisissa ratkaisuissa tuotestandardeja ei aina ole, jolloin tuotetestauksen asiantuntijuutta erityisesti kaivataan:

– Kun kehitetään aivan uutta rakenneratkaisua, jolle ei ole valmiiksi määritelty tuotestandardeja, otamme Eurofinsin mukaan kehitystyöhön. Heiltä saamme asiantuntijan näkökulmaa siihen, mitä uudesta tuotteesta tulee testata, kertoo Finnfoamin kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma


Finnfoam arvostaa suomalaista asiantuntijuutta

Finnfoamille kotimaisuus on tärkeä kriteeri yhteistyökumppanin valinnassa. Vaikka kilpailevia testauslaitoksia löytyy Euroopan alueelta, Eurofins Expert Services on pysynyt Finnfoamin luottokumppanina: 

– Kun yhteistyö Eurofinsin kanssa alkoi 80-luvulla, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä yhteistyötä kotimaisen testauslaitoksen kanssa. Kilpailusta huolimatta yhteistyö Eurofinsin kanssa on toiminut hyvänä jatkumona vuosikymmenten halki. Kotimaisena toimijana teemme uudenlaisia tuoteratkaisuja Suomen ja muiden Pohjoismaiden olosuhteisiin, ja siksi suomalaisten asiantuntijoiden kokemus tuotetestauksessa on oleellisista, Erävuoma kertoo.

– Tuotetestauksessa ja uusien tuotteiden kehityksessä on helppo tehdä yhteistyötä paikallisen toimijan kanssa, joiden palvelut ovat lähellä. Suomalaisten asiantuntijoiden kanssa keskustelu on mutkatonta, kun ei ole kielimuuria, Fagerström lisää.


Toimiva viestintä on sujuvan yhteistyön perusta

Finnfoamilla ollaan tyytyväisiä Eurofinsin palveluihin. Etenkin sujuva viestintä saa Fagerströmiltä kiitosta:

– Eurofinsin kanssa kommunikaatio toimii puolin ja toisin. Keskusteluyhteys on hyvä ja asioista on helppo puhua. Eurofinsin asiantintijoilta tulee hyviä, rakentavia huomioita, joita ei itselle edes tulisi mieleen! 

Myös Eurofins Expert Servicesin näkökulmasta yhteistyö on ollut sujuvaa. Uusien tuotteiden testauksessa tarvitaan molempien osapuolten panosta:

– Finnfoam kertoo selkeästi, millaisia testejä he haluavat ja mille tuotteille. Yhteistyö on siksi vaivatonta ja voimme yhdessä keskittyä paremmin itse asiaan eli testaukseen, Eurofins Expert Servicesin lämmöneristeiden ja rakennusfysikaalisen testauksen asiantuntija Jesse Currie toteaa. 

Kun testattavat tuotteet ja niille asetut vaatimukset ovat selkeästi määritelty, saadaan testaukset vietyä läpi tehokkaasti:

– Eurofinsin reagointinopeus on oikein hyvä. Jos pitää saada joku testaus tehtyä nopealla aikataululla, se lähes poikkeuksetta onnistuu, Erävuoma kehuu.

#tuotetestaus #testauslaitos #tuotekehitys #finnfoam #eurofinsexpertservices