JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Kumppanuutta jaetuilla tiedoilla ja taidoilla: Ruukki Construction

Kumppanuutta jaetuilla tiedoilla ja taidoilla: Ruukki Construction

Sidebar Image

Ruukki Construction valmistaa rakentamisen ammattilaisille teräkseen pohjautuvia seinä- ja kattorakenteita. Eurofins Expert Services on toiminut jo vuosikymmeniä Ruukin luottokumppanina. Muun muassa Ruukin Sandwich-paneeleita on kehitetty Eurofins Expert Servicesin palvelujen tuella.


Ruukki Constructionin ja Eurofins Expert Servicesin yhteistyön juuret yltävät vuosikymmenten taakse. Tuotetestauksen kumppanuus on kasvanut toimialan kasvun mukana. Ruukki Constructionin Sandwich-paneelien Technical Manager
Simo Heikkilä tietää, kuinka ala on ottanut kehitysharppauksia 2000-luvulla ja kuinka alan kehitys on muovannut myös alan testaustarpeita:

 – Alan yhteiset raamit ovat selkiytyneet roimasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Erilaiset määräykset, ohjeet ja sovellussäännökset ohjaavat nyt testausta alalla, jolla ei vielä 15 vuotta sitten ollut juurikaan jaettuja sääntöjä. Viime vuosien kehitys on nostanut osaamistasoamme ja samalla myös vaatimustasomme tuotekehitysyhteistyökumppaneihin ovat nousseet.

Kehittyvällä alalla on tärkeää löytää testaamisen kumppani, joka aidosti ymmärtää alaa ja sen tarpeita. Eurofins Expert Servicesin ja Ruukin kumppanuuden keskiössä ovat molempien omat tietotaidot sekä jaettu hiljainen tieto:

– Jaettu tieto tekee kommunikoinnista ja priorisoinnista molemmin puolin helpompaa. Kun jaamme työn tavoitteet ja tarpeet, yhteistyö on paljon tehokkaampaa, Heikkilä sanoo.



Käytännönläheistä testaamista myös kokeilumielellä

Tieto tekee ammattilaisen, mutta testausyhteistyön laatu mitataan arjessa. Ruukki Construction arvostaa Eurofins Expert Servicesin joustavuutta, ripeitä toimitusaikoja sekä toiminnan ennakoitavuutta - mutta ennen kaikkea käytännön läheisyyttä:

– Emme halua vain lukea standardeista, vaan haluamme hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla.  Eurofins Expert Services tietää, mitä voi ja mitä ei voi testata. Yhteistyössä on järki ja tarvittaessa myös kokeilumieli mukana, Heikkilä summaa.


Ruukin ja Eurofins Expert Servicesin tuotetestausyhteistyössä on viime aikoina keskitytty palonkestävyystestaukseen. Testaukset ovat aikaa, tilaa ja henkilöstöä vaativia prosesseja, joiden tehokas organisointi onnistuu tiiviillä yhteistyöllä.  

– Palonkestävyystestaus vaatii paljon ennakkovalmistelua, mutta Ruukin kanssa tiedämme kumpikin, mitä testeissä tulee tapahtumaan ja miten niihin valmistaudutaan. Yhteistyö on jouhevaa ja pystymme helposti soveltamaan toimintaamme vaihtuvien tilanteiden mukaan, kertoo Eurofins Expert Servicesin Senior Expert Teemu Vesala.


Myös Ruukki arvostaa tiivistä yhteistyötä. Kun toimintamallit ovat selvillä, voidaan keskittyä itse asiaan:

– Keskustelu ja yhteistyö on vaivatonta ja se antaa meille tilaisuuden keskittyä itse tekemiseen. Isommatkin muutokset hoituvat ilman vääntöä, koska välillämme vallitsee keskinäinen ymmärrys, Heikkilä sanoo.



Yhdessä maailmalla


Ruukki Construction toimii kymmenessä Euroopan maassa, mutta Sandwich-paneelien tuotekehitystä tehdään Suomessa ja Puolassa. Testausalan kilpailu kovenee koko ajan ja testauskustannuksia arvioidaan jatkuvasti kriittisesti, mutta kansainvälinen teollisuuden toimija arvostaa yhteistyön vaivattomuutta:

 – Suomessa on vain vähän palonkestävyystestaukseen akkreditoituja laitoksia, jonka vuoksi Eurofinsin läheinen sijainti on todella arvokas asia erityisesti Suomessa sijaitsevien toimintojemme kannalta. Meidän toimintaamme Ruukilla helpottaa myös se, että Eurofins tuottaa kaikki dokumentit englanniksi, vaikka kommunikointi Suomessa tapahtuvan tuotekehityksen osalta käydään suomeksi. Näin saamme helposti jaettua tietoa eri kohdemaihin, Heikkilä kertoo.

– Testaustarpeemme vaihtelevat sen mukaan millaisia kehitystarpeita ilmenee ja mitä hankkeita on käynnissä. Nähtävissä on palonkestävyystestauksen vaatimusten osalta, että entistä enemmän tulee tarvetta testata mitoiltaan nykyisiä koerakenteita suurempia rakenteita. Toivomme, että Eurofins pystyisi myös jatkossa vastaamaa tiloiltaan, laitteiltaan ja kalustoltaan tarpeisiimme.


Eurofins Expert Services näkee yhteistyön vahvasti kumppanuussuhteena:

– Ruukin kanssa kommunikointi on selkeää ja tiedämme, mitä odottaa toinen toisiltamme. Työ on suoraviivaista, nopeaa ja toimivaa, Vesala kiittelee.


Etsitkö tuotetestauksen kumppania? Ota yhteyttä!


#tuotetestaus #tuotekehitys #palonkestävyystestaus #testaus
#eurofinsexpertservices #ruukkiconstruction