JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Mitä sertifiointi- ja testauslaitoksen riippumattomuus ja puolueettomuus sekä akkreditointi käytännössä tarkoittavat? (2)

Mitä sertifiointi- ja testauslaitoksen riippumattomuus ja puolueettomuus sekä akkreditointi käytännössä tarkoittavat?

Sidebar Image

Riippumattomuus ja luotettavuus ovat testaus- ja sertifiointilaitoksen toiminnan keskeisiä edellytyksiä. Akkreditointi on merkki siitä, että laitoksen toiminta on luotettavaa ja se täyttää kansainväliset vaatimukset.

– Riippumattomuus on elinehtomme ja toimintamme kulmakivi. Sen jatkuva arviointi on ensisijaisen tärkeää ja se onkin kiinteä osa päivittäistä toimintaamme, kertoo Eurofins Expert Servicesin laatupäällikkö Mari Juntunen.

Luotettavan testaus- ja sertifiointilaitoksen toiminnan tulee olla taloudellisesti, organisatorisesti, toiminnallisesti ja henkilötasolla riippumatonta. Riippumattomuuteen ja puolueettomuuteen sitoutuminen koko organisaation tasolla on juurtunut toimintaperiaatteisiimme ja tapoihin.

– Jokaisen toimeksiannon alussa tarkistetaan prosessissa mukana olevan henkilöstön pätevyys sekä arvioidaan myös kaikki riippumattomuusnäkökohdat. Sertifiointi ja testaustoiminnot ovat organisatorisesti erillään toisistaan.

Riippumattomuuden ja puolueettomuuden arviointiin osallistuvat lisäksi useat sidosryhmät säännöllisesti.


Akkreditoitu laitos on pätevä ja luotettava toimija

Eurofins Expert Services on akkreditoitu testaus-, kalibrointi-, tarkastus- ja sertifiointilaitos. Akkreditoitu tarkoittaa sitä, että ulkopuolinen taho on luotettavasti todennut sen päteväksi toimijaksi. Suomessa akkreditointielimenä toimii FINAS (Finnish Accreditation Service). Eurofins Expert Services on Suomessa yksi laaja-alaisimmin akkreditoitu testaus-, kalibrointi- tarkastus ja sertifiointielin:

– Meillä on tällä hetkellä yhteensä 23 akkreditoitua pätevyysaluetta ja reilusti yli 1 000 akkreditoitua menetelmää/standardia. Akkreditointi on yhtiölle kilpailuetu, jonka avulla yhtiö voi osoittaa puolueettomasti todetun pätevyytensä ja tulostensa luotettavuuden, Juntunen kertoo.

Akkreditoinnin pohjana on kansainvälinen EU:n standardisarja, jossa on määritelty vaatimukset testaus- ja sertifiointilaitokselle sekä sen henkilöstölle, testauslaitteille ja toimitiloille. FINAS kuuluu monenkeskiseen tunnustamissopimukseen, joka takaa sen, että Eurofins Expert Servicesin akkreditoinnit ovat hyväksyttävissä sopimuksen piiriin kuuluvissa maissa.

– FINAS vierailee meillä useita kymmeniä kertoja vuodessa. Käynneillä arvioidaan kattavasti koko organisaatiomme toimintaa. Arviointipäivät konkretisoivat omalla tavallaan akkreditoinnin ja vaatimusten merkityksen. Lähes kaikki työntekijämme ovat osallistuneet arviointipäiviin.

Akkreditoidulta laitokselta saatu dokumentointi tai sertifikaatti riittää todisteeksi tuotteen turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta niin Suomessa kuin ulkomailla:

– Tunnus on tae siitä, että me toimimme standardien mukaisesti. Asiakas voi luottaa siihen, että teemme asiat oikein.


Kaipaatko lisätietoa?

Katso Eurofins Expert Servicesin yksityiskohtaiset akkreditointitiedot täältä tai kysy lisätietoja.


#sertifiointi #testauslaitos #akkreditointi #eurofins #eurofinsexpertservices