JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Palonkestävyys on Palonot-startupin tuotekehityksen ytimessä

Palonkestävyys on Palonot-startupin tuotekehityksen ytimessä – “Eurofins kasvaa kanssamme”

Sidebar Image

Palonkestävyys varmistetaan kokeneella ja akkreditioidulla tuotetestauksella – ja juuri siitä Palonot oy hakee globaalia kasvua. Toimintavarma, kokenut ja ketterä tuotetestauksen kumppani on startupille varman kasvun tukipilari. 

Palonot oy on palonsuojateknologiaan erikoistunut startup-yritys, jonka asiakkaisiin kuuluu useita keskeisiä eurooppalaisia vanerivalmistajia. Yritys kehittää ja toimittaa erilaisia palonsuojateknologiaratkaisuja sekä palonsuojakemikaaleja. Asiakkaille toimitettavien ratkaisujen vaihdellessa yksilöllisesti, tarvitaan luotettavaa ja ketterää tuotetestausta.

– Toimimme globaalissa markkinassa, jossa alamme on tiukasti standardoitu ja reguloitu. Palonkestävyys-asioissa kaikilla markkina-alueilla on hiukan omat säädöksensä. Pyrimme kehittämään ratkaisujamme yhdessä asiakkaidemme kanssa, joten löytääksemme teknisesti ja kaupallisesti optimaalisimmat ratkaisut, tarvitsemme useampia koeajokierroksia per ratkaisu, kertoo Palonotin asiakkuuspäällikkö ​​Jussi Ruponen.

Palonkestävyyden testaamisessa keskeistä on prosessi ja saavutettavien ominaisuuksien tavoittaminen. Palonotin ja Eurofins Expert Servicesin yhteistyö alkoi palo-ominaisuuksia mittaavasta kartiokalorimetristä, josta yhteistyö on laajentunut entisestään asiantuntijuuden jakamiseen:

– Tarvitsemme Eurofins Expert Servicesin asiantuntijuutta palonkestävyyden tuotetestauksiin ja eri markkina-alueille siirtymiseen. Pääasiassa olemme testanneet näytekappaleidemme suorituskykyä polttorasitustesteillä, mutta niiden lisäksi olemme käyneet keskusteluja ja saaneet konsultointia eri markkina-alueiden standardeista ja niiden tulkinnasta. Eurofins tuntee eri alueiden vakiintuneet standaroidintikäytänteet ja osaa myös tulkita niiden tulkinnanvaraisuuksia, joita niissä voi toisinaan esiintyä.


“Eurofins Expert Services sopii kaiken kokoisille yrityksille”

Kasvuyritykselle kokenut ja joustava tuotetestauksen kumppani on kullan arvoinen. Tuotetestauskumppanuuden toimintavarmuudella, maailmanluokan asiantuntijuudella ja vaivattomalla yhteistyöllä tuetaan yrityksen kasvua.

– Paitsi että Eurofins Expert Servicesilla on tarjota hyvin laaja kattaus tarvitsemiamme polttokoestandardeja, he kohtaavat meidänlaisemme startupin oikealla tasolla – ymmärtäen ja huomioiden erityiset tarpeemme. Tulkitsen, että pienikin asiakas on Eurofinsille arvokas. Maineikkaana ja laadukkaana toimijana Eurofins tuo myös startupille mukavaa lisäarvoa. Uskomme, että yhteistyö heidän kanssaan lisää meidänkin uskottavuutta oman asiakaskuntamme piirissä, Ruponen sanoo.

Eurofinsin asiakkuuspäällikkö Natalia Saari uskoo, että startupin kasvun kannalta yhteistyössä tärkeintä on varmistaa sen tarkoituksenmukaisuus ja tehokkuus:

– Startupille kuin startupille aika on rahaa, sillä kaikki resurssit menevät liiketoiminnan perustan rakentamiseen. Tällöin työn onnistumistodennäköisyyttä on optimoitava vahvasti ja keskitettävä työ vain kaikista välttämättömimpään. Palonotin kanssa yhteistyö on hyvin vaivatonta ja asioita saadaan määrätietoisesti tehdyksi. On todella mielenkiintoista seurata heidän kasvuaan.

Ruposen mukaan Palonotin vaakakupissa painaa asiantuntemuksen lisäksi jouheva ja varma arjen yhteistyö, kun se etsii itselleen yhteistyökumppania: 

– Datan luotettavuus ja keskusteluyhteyden sujuvuus ovat meille tärkeitä arvoja yhteistyössä ja näitä asioita Eurofins pystyy meille toimittamaan. Se on meille myös todella käytännöllinen partneri. Heidän kalibrointinsa ovat luotettavia, heidän Espoon sijaintinsa on meille ihanteellinen ja heidän vasteaikansa sopivat meidän toimintaamme. Näin koe-ajoista muodostuu aika virtaviivainen prosessi, kun asiat soljuvat eteenpäin ja yhteydenpito rullaa.  

– Uskon, että Eurofins Expert Services sopii kaiken kokoisille yrityksille. He tukevat meidän kasvuamme ja kasvavat jossain mielessä myös meidän kanssamme.

Me Eurofinsilla hoidamme rakennusmateriaalien ja rakennustuotteiden palo-ominaisuuksien mittaukset. Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä!