JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> Testauksella varmistetaan Postin uusien pakettiautomaattien toiminta ulkona Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa

Testauksella varmistetaan Postin uusien pakettiautomaattien toiminta ulkona Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa

Sidebar Image

Verkkokaupan suuren kasvun vuoksi Postin pakettiautomaattien verkostoa tullaan laajentamaan ulkotiloihin. Uusien ulkoautomaattien tulee kestää haastavia sääolosuhteita, kuten kovia pakkasia ja rankkasadetta. Eurofins Expert Servicesin pakkashuonetestauksella varmistettiin, että Postin pakettiautomaatit toimivat luotettavasti myös Suomen ääriolosuhteissa.

Postin pakettiliikenne on lisääntynyt viime vuosina huimaa vauhtia ja koronapandemia on kiihdyttänyt kehitystä entisestään. Tämän vuoksi Posti laajentaa pakettiautomaattiverkostoaan ulkoilmaan. Postin uusien pakettiautomaattien ansiosta lähetykset saadaan toimitettua kätevästi ulos, asiakkaiden päivittäisten kulkureittien varrelle. Toisin kuin myymälät, ulkoautomaatit ovat käytössä vuorokauden ympäri.

Ennen käyttöönottoa ulkoautomaatit täytyi testata, jotta saatiin varmuus siitä, että ne kestävät hyvin Suomen ajoittain koviakin talvipakkasia ja sään vaihtelua. Posti on testannut ulkoautomaatteja yhteistyössä Eurofins Expert Servicesin kanssa kahteen otteeseen: ensin elokuussa 2020 ja sitten kesäkuussa 2021.


Ääriolosuhdetesteillä toimintavarmuutta vaativiinkin sääolosuhteisiin

Molemmat testaukset on toteutettu Eurofins Expert Servicesin Vihdin toimipisteen pakkashuoneella. Pakkashuone on 14,5 metriä pitkä ja sen lämpötilaa voidaan säädellään -40 asteen ja +55 asteen välillä. Huoneessa voidaan säädellä myös ilmankosteutta. Testauksessa on varauduttava kaikkeen:

- Olemme käyttäneet Eurofinsin pakkashuonetta testaukseen aikaisemminkin. Tiesimme, että huoneeseen saadaan sellaiset olosuhteet, joita ei tavallisesti Suomen normaaleissa talviolosuhteissa pystytä saavuttamaan, kertoo Postin hankejohtaja Jari Paasikivi.

Ensimmäisellä, reilun viikon kestäneellä testausjaksolla ulkoautomaateille tehtiin monenlaisia testejä:

- Pakkashuoneessa testaukset aloitettiin -15 asteesta, josta lämpötilaa laskettiin aina viisi astetta kerrallaan -40 asteeseen asti. Testasimme ulkoautomaatin teknisten komponenttien, kuten näppäimistön, sähkölukkojen ja johdotusten, sekä fyysisen pakettilokerikon toimivuutta.

Huoneen ilmankosteutta säätämällä saatiin selville, miten kosteus vaikuttaa automaatin toimintaan:

– Ruiskutimme jopa vettä suoraan automaattiin sivusuunnassa, jotta näimme ohjautuuko kondenssivesi oikealla tavalla pois automaatista, Paasikivi kuvailee.


“Eurofins Expert Servicesin asiantuntemus on Suomen huippua”

Testausjakso tuotti Postille arvokasta tietoa ulkoautomaatin kehityskohteista:

- Elokuun testien ansiosta ulkoautomaatin johdotuksia ja Gateway-komponentin toimintaa pystyttiin parantamaan. Toisen testausrupeaman jälkeen tiesimme, että ulkoautomaatit voidaan ottaa luottavaisin mielin käyttöön, Paasikivi kertoo.

Eurofins Expert Servicesin asiantuntija Ari Lemminkäinen tietää, että tuotetestaus on paras aika löytää tuotteesta kehitettävää:

- On aina hyvä, että kehityskohdat ilmenivät testausvaiheessa eivätkä sitten, kun tuote on jo käytössä. Tavallisesti kylmien olojen laitteiden toiminnassa ilmenee alussa joitain ongelmia. Ennakoinnilla ja testauksella säästytään monilta pulmilta ja kalliilta korjauskeikoilta.

Lemminkäisen mukaan testaukset sujuivat jouhevasti ja erittäin hyvässä hengessä:

– Saimme yhdessä varmistettua, että uudet pakettiautomaatit voidaan ottaa käyttöön tietäen, että ne toimivat luotettavasti ulkona kaikissa Suomen sääolosuhteissa, Lemminkäinen kertoo.

Myös Paasikivi on tyytyväinen ja kiittelee palvelun saavutettavuutta:

- Eurofinsin asiantuntijapalvelu on ollut erittäin hyvää ja joustavaa. Myös heidän pakkastestaustilansa ovat erinomaiset ja suuret, minkä ansiosta testauksen aloittaminen ja lopettaminen oli logistisesti erittäin helppoa. Eurofinsilla on kattavasti kokemusta kylmätestauksesta ja he osasivat antaa ulkoautomaattien testaukseen sellaisia vinkkejä ja näkökulmia, joita ei itse olisi osannut ajatella. Eurofins Expert Servicesin asiantuntemus on Suomen huippua, Paasikivi kehuu.


Tarvitseeko sinun tuotteesi ääriolosuhdetestausta? Ota yhteyttä!

#tuotetestaus

Eurofins. Testing for Life.