Sertifiointi ja tuotehyväksyntä >> Rakennustuotteet >> Rakennustuotteiden CE-merkintä

Rakennustuotteiden CE-merkintä

Sidebar Image

Rakennustuotteiden CE-merkinnän pakolliseksi tehnyt rakennustuoteasetus tuli voimaan 1.7.2013. Tuotteen CE-merkinnästä vastaa valmistaja. Valmistajan velvollisuuksia sovelletaan tietyissä tapauksissa myös maahantuojaan ja jakelijaan, esimerkiksi silloin kun hän saattaa tuotteen markkinoille omalla nimellään tai tuotemerkillään.

​CE-merkintä perustuu standardiin tai ETA:aan

Rakennustuotteen CE-merkintä perustuu harmonisoituun tuotestandardiin (hEN) tai Eurooppalaiseen tekniseen arviointiin (ETA). ETA:n voi myöntää vain tehtävään nimetty teknisestä arvioinnista vastaava laitos TAB, joka on EOTA:n jäsen.​

CE-merkintäpalvelut

Eurofins Expert Services Oy on rakennustuotteiden ilmoitettu laitos. Palvelumme auttavat kaikissa CE-merkinnän vaiheissa. Varmistamme, että tuotteen vaatimustenmukaisuus on arvioitu ja varmennettu asiaankuuluvalla tavalla.

  • Tyyppitestit: Rakentamisen tuotteiden ja järjestelmien testauspalvelut
  • Tuotantolaitoksen alkutarkastukset ja jatkuva laadunvalvonta
  • Tuotannon sisäisen laadunvalvonnan vaatimuksenmukaisuustodistus (Certificate of conformity of factory production control)
  • Sertifikaatti tuotteen suoritustason pysyvyydestä (Certificate of constancy of performance)
  • ​Eurooppalainen tekninen arviointi ETA​

Sertifikaattihaku.fi

Julkaisemme myöntämämme sertifikaatit ja hyväksynnät osoitteessa www.sertifikaattihaku.fi.

Mitä CE-merkintä tarkoittaa?

CE-merkintä kertoo että tuotteen ilmoitetut ominaisuudet ovat sitä koskevan harmonisoidun tuotestandardin (hEN) tai eurooppalaisen teknisen arvioinnin (ETA) mukaisia. Lisäksi se kertoo, että valmistaja on tehnyt ja tarvittaessa myös teettänyt standardin tai EAD:n (ml. ETA-hyväksyntäohjeet) määrittelemät muut toimenpiteet koskien tyyppitestejä, sisäistä laadunvalvontaa, ilmoitetun laitoksen tehtäviä ja valmistajan vaatimuksenmukaisuusvakuutusta.