Sertifiointi ja tuotehyväksyntä >> Rakennustuotteet >> Rakennustuotteiden tuotesertifikaatti

Rakennustuotteiden tuotesertifikaatti

Sidebar Image

Eurofins Expert Services Oy (ennen VTT Expert Services Oy) on puolueeton tuotesertifiointiorganisaatio. Tuotesertifikaatteja laaditaan rakennustuotteille ja -tuotejärjestelmille sekä kotimaan että viennin tarpeisiin. Tuotesertifikaatti (ennen VTT-tuotesertifikaatti) voidaan myöntää rakennustuotteille tai -tuotejärjestelmille, jotka eivät ole CE-merkinnän piirissä.

Tuotesertifikaatti on vapaaehtoinen dokumentti, jossa esitetään testituloksiin tai laskelmiin perustuvat tuotteen/tuotejärjestelmän ominaisuudet ja tuotetta yleensä Suomessa/kohdemaassa koskevat vaatimukset.

Tuotesertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on, että sertifikaatin haltijan sisäisen laadunvalvonnan lisäksi Eurofins Expert Services Oy tai Sertifiointitoiminnon hyväksymä laitos tekee sertifikaattiin liittyvää ulkoista laadunvalvontaa. Laadunvalvonnasta saa tarvittaessa erillisen todistuksen.

​Sertifikaattimerkki

Eurofins Expert Services Oy:n sertifioima rakennustuote tai sen pakkaus voidaan merkitä sertifikaattimerkillä. Tekstissä sertifikaattiin viitataan mainitsemalla sertifikaatin numeron.

Akkreditoitua toimintaa

Eurofins Expert Services Oy:n tuotesertifiointi on pääosin akkreditoitua. Meillä on yhteydet useimpiin rakennusalan ulkomaisiin sertifiointi- ja tuotehyväksyntälaitoksiin mm. UEAtc:n ja WFTAO:n jäsenyyksien sekä EU:n ulkopuolisten akkreditointien ja yhteistyösopimusten kautta.

Katso tästä Finasin akkreditoimat pätevyysalueet.

Tuotesertifikaatin hakeminen

Täytä tuotesertifikaattihakemus tästä linkistä

Lue lisää tuotesertifikaatin hakemisesta

Sertifikaattihaku.fi

Julkaisemme tuotesertifikaatit osoitteessa www.sertifikaattihaku.fi. Yksittäisistä sertifikaateista saa tarvittaessa myös kopion.

Tässä on suora linkki myöntämiimme tuotesertifikaatteihin