Testaus ja tarkastus >> Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden palotestaus >> Lattiapäällysteiden palokäyttäytyminen

Lattianpäällysteiden palokäyttäytyminen SFS-EN ISO 9239-1

Sidebar Image

 Määritämme rakennusmateriaalien palo-ominaisuudet ja paloluokan. Olemme käytettävissä tuotekehityksen aikana ja autamme tuotteiden paloluokitukseen tähtäävien koejärjestelyjen suunnittelussa.

Lattianpäällysteiden palokäyttäytyminen SFS-EN ISO 9239-1

​Menetelmässä mitataan lattianpäällysteen palonlevittämisominaisuuksia ja savunmuodostusta.

Testissä koekappale on koelaitteessa vaakasuorassa, 30 kulmassa olevan säteilypaneelin alla. Koekappaleen toiseen päähän kohdistuu säteilypaneelista 10,9 kW/m2 ja se laskee toista päätä kohti. Koekappaleen kuumempaan päähän kohdistetaan lisäksi kaasuliekki.

Kokeessa mitataan liekkirintaman etenemisaikaa koekappaleen pinnalla ja määritetään kriittinen lämpövirrantiheys (CHF) ja savuntuotto.

Koekappaleet tehdään loppukäytön asennustavat huomioiden. Koekappaleen asennus- ja kiinnitystapa vaikuttavat koetuloksiin ja määräävät missä loppukäytön olosuhteissa luokitus on voimassa.
Menetelmää käytetään lattianpäällysteiden paloluokituksessa luokissa A2fl, Bfl, Cfl ja Dfl.

Luokitus ei määräydy ainoastaan tämän menetelmän koetulosten perusteella. Eri luokissa käytettävät testausmenetelmät ja luokitusperusteet on esitetty standardissa EN 13501-1+A1.

 

Rakennustuotteiden CE-merkintä

Lue lisää rakennustuotteiden sertifiointi- ja tuotehyväksyntäpalveluistamme

Paloturvallisuusvaatimukset

Rakennustarvikkeiden paloturvallisuusvaatimukset Suomessa löytyvät Ympäristöministeriön asetuksesta, Suomen rakentamismääräyskokoelma E1.

Lue lisää

Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden palotestaus ja -luokitus