JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201612 Finnfoam suosii suomalaista testauspalvelua

Suomalainen eristevalmistaja Finnfoam suosii suomalaista testauspalvelua

Sidebar Image

Suomalainen eristevalmistaja Finnfoam suosii suomalaista testauspalvelua

15.12.2016

Finnfoam Oy on suomalainen vuonna 1982 perustettu perheyritys, joka valmistaa veden- ja lämmöneristelevyjä, sekä rakenneratkaisukokonaisuuksia. Tuotteita ovat Finnfoam (xps), FF-EPS, FF-PIR ja Tulppa -märkätilalevyt. Uutena tuotteena markkinoille on tulossa patentoitu FF-Wall-ulkoseinäjärjestelmä. Nämä kaikki eristeet ovat homehtumattomia, muovipohjaisia ja levymäisiä lämmöneristeitä.

Perustamisesta saakka tuotannossa ovat olleet Finnfoam -lämmöneristyslevyt. Tulppa -märkätilalevyjen valmistus aloitettiin vuonna 2011, FF-EPS vuonna 2013 ja FF-PIR vuonna 2014. Lämmöneristeen valinta tulisi aina tehdä käyttökohteen mukaan, eli kohteessa vaadittavien ominaisuuksien mukaan. Jokaisella Finnfoamin valmistamalla lämmöneristemateriaalilla on optimaaliset oikeat käyttökohteet.

​Yli kolmekymmentä vuotta yhteistyötä

VTT ja VTT Expert Service Oy ovat tehneet yhteistyötä Finnfoamin kanssa sen perustamisesta lähtien. "Vanhin tutkimusseloste, jonka olen löytänyt, on vuodelta 1982, jolloin Finnfoamin eristelevystä tutkittiin puristuslujuusominaisuuksia." kertoo tekninen päällikkö Toni Fagerström.

"Kotimaisuus on vahvasti läsnä kaikessa tekemisessämme ja näin ollen VTT oli luonnollinen ratkaisu yhteistyökumppaniksemme. VTT:ltä löytyy myös paljon tietotaitoa tehdä erilaisia tutkimuksia valmistamillemme tuotteille. Olemme saaneet aina vastauksia kysymyksiimme ja testausapua vaativimpiinkin tutkimuspyyntöihimme. Tutkimukset onnistuvat yleensä myös melko nopealla aikataululla." jatkaa Fagerström.

​Vaativien kohteiden tuotteilla VTT-sertifikaatti

Finnfoam on hakenut vaativien käyttökohteiden tuotteilleen VTT-tuotesertifikaattia. "Näiden tuotteiden toimivuus on hyvä todentaa kolmannella osapuolella. Samoin VTT- sertifikaatti on luonnollinen tapa todistaa tuotteiden, joilla ei ole harmonisoitua tuotestandardia, toimivuus rakenteissa. VTT-sertifikaatilla on myös erittäin hyvä maine niin arkkitehtien, rakennesuunnittelijoiden kuin rakentajienkin keskuudessa." perustelee Toni Fagerström sertifikaatin hakua ja käyttöä.

"Testausprosessi alkaa yleensä testaustarpeen kartoittamisesta VTT Expert Servicen kanssa, jonka jälkeen saamme kirjallisen tarjouksen. Tämän jälkeen toimitamme testattavat levyt VTT Expert Servicelle tai he käyvät itse valitsemassa levyt testaukseen, riippuen tuotteen AVCP-luokasta. Testauksen pituudet vaihtelevat noin kuukaudesta kahteen vuoteen, riippuen vanhennus ja testausajoista." Fagerström kertoo.

AVCP eli Assessment and Verification of Constancy of Performance -järjestelmä määrittelee, miten ilmoitettu laitos osallistuu tuotteen ominaisuuksien ja laadunvalvonnan varmentamiseen.

Sertifikaatti- tai ETA-hyväksyntäprosessit ovat yleensä pitkiä ja suhteellisen monimutkaisia kokonaisuuksia johtuen mm. testausmenettelyjen suunnittelusta, EAD-laadinnasta (European Assessment Document) ja joissakin tapauksissa pitkistä testausajoista.

 

Uutisen julkaisi 15.12.2016 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.