JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201710 Kylmaa, kuumaa ja kosteaa - isojen koneiden olosuhdetestaus

Kylmää, kuumaa ja kosteaa - isojen koneiden olosuhdetestausta Vihdissä

Sidebar Image

Kylmää, kuumaa, kosteaa. Kaikkea tätä voi hyödyntää olosuhdetestaushallissamme.

5.10.2017

Kylmää, kuumaa ja kosteaa. Kaikkea tätä voi hyödyntää Vihdissä sijaitsevassa testaushallissamme, jossa lämpötilaa ja ilman kosteutta säätämällä luodaan erilaisia testausolosuhteita.

Tarkoituksena on varmistaa, että kaikki toimii halutulla tavalla, olipa kyse 40 asteen jäätävästä pakkasesta tai 55 asteen helle. Halliin mahtuu sisälle niin helikopteri kuin kylmäkuljetuskonttikin, metsäkone tai traktori. Kooltaan halli on olosuhdetestauksessa ainutlaatuinen testaustila Suomessa.

Usein olosuhdetestauksella varmistetaan laatua testaamalla halutut ominaisuudet ennen koneen tai kontin luovuttamista a​siakkaalle. Testausta käytetään myös tuotekehityksen tukena tai havaittujen ongelmien korjaamisessa. Valmistajalle on kustannustehokkaampaa tunnistaa mahdolliset ongelmat ennen kuin asiakas havaitsee ne omassa käytössään.

Teemme muun muassa koneiden toimintakokeita kylmässä ja kuumassa, kylmäkäynnistyskokeita, lämmitys- ja jäähdytyslaitekokeita, elintarvikeautojen k-arvon määrityksiä ja kylmäkoneen jäähdytystehon mittauksia.

Käytännössä testauksella varmistetaan mm. kontin tai työkoneen lämmityslaitteen toiminta kovalla pakkasalle. Vastaavasti jäähdytyksenkin pitää toimia, vaikka ulkona olisi hyvinkin korkea lämpötila.​

Kylmäkäynnistyskokeessa työkone jäähdytetään esimerkiksi 20 asteen pakkasessa. Tämän jälkeen kokeillaan, miten kone käynnistyy ja pysyy käynnissä. Vastaavasti voidaan testata esimerkiksi lukkojen toimintaa pakkasessa jne.

​Usein testattavana on tekniikaltaan monipuolinen kokonaisuus esimerkiksi sotilaskäyttöön rakennettu tutkakontti, jossa kaiken pitää toimia ja työskentelyolosuhteiden olla toivotulla tasolla, niin kylmässä kuin kuumassakin.

Traktori olosuhdetestaushallissa

Olosuhdetestaushalli tarjoaa monipuoliset testausmahdollisuudet

​Testaushalli sijaitsee Vihdissä Vakolan toimipisteessämme. Tila voidaan jäähdyttää -40 °C ja lämmittää +55 °C. Lisäksi hallin ilmankosteus on säädettävissä. Halli on suuri, pituus on 14,2 m, leveys 5,5 m ja korkeus 5,1 m. Oviaukon koko on 4,7 x 4,7 m.

Tiloissa on ajanmukaiset tiedonkeruulaitteet, joilla lämpötiloja voidaan mitata ilmasta, nesteistä ja rakenteista. Myös sähköisten suureiden sekä nesteiden ja ilman paineiden ja virtausten mittaus on mahdollista. Tulokset tallennetaan haluttuun muotoon. Testauttaja voi käyttää myös omia mittauslaitteitaan.​

Ota yhteyttä

Eurofins Expert Services

Matti Serenius
Puh. 0400 514 346
MattiSerenius@eurofins.fi

Ari Lemminkäinen
Puh. 0400 706 478
AriLemminkainen@eurofins.fi

 

Uutisen julkaisi 5.10.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.