JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Ajankohtaista >> Uutiset >> 201712 Terve talo -sertifikaatilla laatua rakentamiseen

Terve talo -sertifikaatilla laatua rakentamiseen

Sidebar Image

Terve talo -sertifikaatilla laatua rakentamiseen

11.12.2017

VTT Expert Servicen Terve talo -sertifikaatti tähtää entistä laadukkaampaan rakentamiseen. Sertifiointi tarkoittaa, että talo on rakennettu rakentamismääräyksiä tiukemmilla vaatimuksilla. Sertifioidussa talossa on mm. terveellinen, turvallinen ja viihtyisä sisäilmasto, toimivat ja kestävät rakenteet sekä talotekniset ratkaisut. Talo sopii suunniteltuun käyttöön ja käyttäjät ovat saaneet opastuksen talon käyttöön ja ylläpitoon.

Sertifikaatti voidaan myöntää pientalojen ja muiden asuinrakennusten lisäksi toimisto- ja liikerakennuksille sekä opetus- ja päiväkotirakennuksille. Se koskee kokonaisvaltaisesti rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöönottoa sekä laadunvalvontaa.

Terve talo -sertifikaatti on VTT Expert Services Oy:n myöntämä vapaaehtoinen todistus vaatimusten täyttymisestä.  "Enää ei riitä, että yritys itse kehuu omaa tekemistään. Kaivataan ulkopuolisen, yrityksen toiminnasta riippumattoman tahon arviointia työn laadusta. Terve talo -sertifikaatti on tällainen osoitus rakentamisen laadusta", kertoo VTT Expert Services Oy:n erityisasiantuntija Mikko Saari.

Terve talo -sertifioitu rakennus täyttää tiukat vaatimukset

Terve talo -sertifikaatin vaatimukset perustuvat tutkittuun tietoon siitä, mitkä ovat rakentamisen riskitekijöitä ja mitä pitäisi välttää.

Vaatimuksia asetetaan kattavasti sisäilmastolle, energiatehokkuudelle, rakennusmateriaalien puhtaudelle, talotekniikan toimivuudelle, rakenteiden lämpö- ja kosteustekniselle toimivuudelle, rakentamisen laadunhallinnalle ja -varmistukselle sekä rakennuksen käyttöönottovaiheelle.

"Käytännössä huomiota kiinnitetään esimerkiksi rakennusmateriaalien päästöihin, ilmanvaihtoon, lämpöhäviöön, rakenteiden homehtumisherkkyyteen, työmaan aikataulutukseen ja kosteudenhallintaan sekä käyttö- ja huolto-ohjeisiin", summaa Saari.

Lue tästä lisää Terve talo -sertifikaatin vaatimuksista.

Ota yhteyttä

Eurofins Expert Services
Mikko Saari
Puh. 040 556 7395
MikkoSaari@eurofins.fi

 

Uutisen julkaisi 11.12.2017 VTT Expert Services, joka on nyt nimetään Eurofins Expert Services ja osa Eurofins Groupia.